Bas van Otten tegen Hector

sv Enter is de oefencampagne voor de nieuwe competitie uitstekend begonnen. De ploeg pakte op het Tournament Twente 2019 bij UD Weerselo de eerste plaats in de poule en dat betekent dat sv Enter zaterdag om 18.00 uur de finale speelt. Tegenstander is dan 4e klasser UD die winnaar was van de andere poule.

In de eerste wedstrijd trof sv Enter 4e klasser Hector uit Goor. sv Enter was duidelijk een maatje te groot, speelde een hoog tempo en Hector beperkte zich veelal tot het tegenhouden van de bal. Remon Oremus opende de score na ruim een kwartier, hij kreeg vrije doorgang in het centrum en maakte het fraai af.

De 2-0 kwam op naam van Daan Schreijer en opnieuw Remon Oremus zorgde voor de 3-0. sv Enter verslapte daarna en Hector kon vlak voor het eind nog de 3-1 scoren.

In de tweede wedstrijd was Fleringen, eveneens 4e klasse, de tegenstander. sv Enter was met name in het eerste kwartier de bovenliggende partij (een wedstrijd duurde 30 minuten) maar daarna kwam Fleringen beter in de wedstrijd. Niek Slaghekke kreeg een aantal 100% kansen, maar was wat ongelukkig in de afwerking.

In de 20e minuut herstelde hij zich goed en scoorde alsnog de openingstreffer, 1-0. sv Enter bleef daarna de betere ploeg, combineerde naar hartenlust en kreeg vlak voor een einde nog een strafschop na een handsbal. René Nijenhuis bepaalde vanaf de stip de eindstand op 2-0.

De laatste tegenstander was op papier de meest lastige, zaterdag 2e klasser Quick ’20. sv Enter had aan een punt voldoende, maar liet niets aan het toeval over. De ploeg speelde geconcentreerd in een hoog tempo en was duidelijk beter dan de tegenstander.

Jasper Geels had nog wel een keer geluk met een bal op de paal, maar John Lubbers in het centrum van de verdediging gaf nauwelijks ruimte weg.

Mart Geels werd Man of the Match. Hij scoorde de 1-0 met een fraai boogje over de keeper en niet veel later bepaalde hij de eindstand op 2-0.

Uitslagen:
sv Enter – Hector 3-1
Quick ’20 – Fleringen 1-1
Hector – Quick ’20 0-2
Hector – Fleringen 0-3
sv Enter – Fleringen 2-0
Quick ’20 – sv Enter 0-2.