Opnieuw moest de duivenvlucht van P.V. De Eendracht verplaatst worden van zaterdag naar zondag. De neerslag trok zaterdag van west naar oost en pas achter in de middag werd het droog en dat was net te laat om bij een lossing de duiven voldoende gelegenheid te geven hun weg voor de avond naar Enter tijdig te vinden.

Zondag was het overal droog en het zonnetje liet zich wat vaker zien. Toen de mist was opgetrokken konden de duiven om 12.00 uur gelost worden met een kalme westelijke wind in het Belgische Strepy Thieu in plaats van Quiévrain, dat

De regen kwam zaterdag met bakken uit de hemel. In Frankrijk, België en Nederland moesten de duiven daarom noodgedwongen overstaan naar zondag. Deze extra dag in de mand was een leerzame ervaring voor de jonge duiven van P.V. De Eendracht. Op vrijdagavond werden ruim 7.000 duiven gekorfd in Kring 1, waarvan 181 van P.V. De Eendracht. De afgelasting van zaterdag bleek een goede beslissing te zijn, want één dag langer in de mand heeft de duiven er niet van weerhouden om als een speer richting Enter te vliegen.

Om 9.00 uur werd vanuit Asse-Zellik (België

Pagina 1 van 12 12341112