Donderdag 26 oktober vertoont de bibliotheek in Wierden de Oscar-genomineerde film Hidden Figures. De voorstelling begint om 20.00 uur.

De film, uit december 2016, is gebaseerd op het boek Hidden Figures van Margot Lee Shetterly, dat het waargebeurde verhaal vertelt van drie Afro-Amerikaanse wetenschapsters die deel uitmaakten van een groep van uitsluitend Afro-Amerikaanse vrouwen bij NASA. Deze groep had grote invloed op de ruimtewedloop.
Met onder andere Kevin Costner en Octavia Spencer, bekend van 'The Help'.

Kaarten zijn te koop voor aanvang in de bibliotheek of reserveren via: www.bibliotheekwierden.nl .
Leden van de bibliotheek betalen

De bibliotheek organiseert in samenwerking met de gemeente Wierden een cursus omgaan met de elektronische overheid. De cursus van vier lessen en begint op maandag 13 november in de bibliotheek Wierden en op donderdag 23 november in de bibliotheek Enter.

Deelnemers leren handige informatie te vinden en zaken te regelen bij de gemeente en de landelijke overheid. Ook leren zij hoe je een DigiD kunt aanvragen en gebruiken, maar ook huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, belastingaangifte doen, inzicht krijgen in je AOW; het zijn allemaal zaken die we tegenwoordig online kunnen regelen.

De cursus is voor inwoners

Wie heeft een zwart/rode jongensfiets gezien? Onze zoon is sinds vorige week zaterdag, zijn fiets kwijt en wil deze heel graag terug. Op de fiets staat in witte letters "Explosion". Hij is de fiets kwijtgeraakt in de buurt van de Voormors. Als je deze hebt gezien of gevonden, graag bellen of appen naar:  06. 22 47 30 81.

Fam. ter Harmsel
mvnoorloos@hotmail.com

Vandaag weer een nieuwe column van de Wierdense notarissen Rudy van Goor en René Schuurman. Dit keer gaat het over de huisarts....of toch over de notaris?

 

Wie is jouw huisarts?

Een normale vraag. Nog zo een: wie is jouw tandarts?
Het komt vaak voor dat wij ons hele leven trouwe klanten blijven bij dezelfde huisarts of tandarts. Of in ieder geval trouw blijven aan dezelfde huisarts – of tandartspraktijk. De reden hiervan is niet zo moeilijk te bedenken. Wij hechten waarde aan duidelijkheid, continuïteit en geborgenheid. Je voelt je bij iemand op je gemak. Dat is erg belangrijk

Was je erbij of …… heb je ‘m gemist? De open deur dienst in de Gereformeerde Kerk van Enter, met als thema “Wij tonen LEV”, was zondagavond een geweldige happening. Met dominee Hans de Jong uit Drachten (voorheen Rijssen) op de preekstoel en de bekende band LEV voor de muzikale ondersteuning op het podium werd het in een bomvol kerkgebouw, een gedenkwaardige dienst.De Jong memoreerde in zijn preek dat je gewoon LEF moet hebben om voor je geloof uit te komen en tussendoor liet een ijzersterk spelende band nummers horen van hun nieuwste CD: “Tussen Vrees en Veiligheid”.
Wil

Pagina 1 van 17 12341617