Gepubliceerd op donderdag 23 mei 2019, 18:01

Tegen een  vrouw uit Rijssen (22) is een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van één jaar geëist. Ze veroorzaakte in oktober 2017 een dodelijke aanrijding toen ze bij Enter van de N347 de oprit van de A1 op reed.

Op de kruising zag ze een motorrijder, wonende in Goor en van Engelse afkomst  over het hoofd. Bij de botsing was de motorrijer op slag dood.

De verkeerslichten op de kruising werkten niet en mede daarom had de vrouw beter moeten opletten, aldus de rechter. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

 

Gepubliceerd op woensdag 22 mei 2019, 21:04

Ina Mennegat en Monique Lesscher zijn benoemd tot lid van de Adviescommissie lokaal cultuurfonds gemeente Wierden. Zij gaan samen met de andere commissieleden aanvragen voor een bijdrage uit het Lokaal Cultuurfonds beoordelen en het college van B&W daarover adviseren.

Het Lokaal Cultuurfonds van de gemeente Wierden verstrekt eenmalige subsidies voor projecten en evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Het is gericht op activiteiten die inwoners actief betrekken, onderscheidend zijn en samenwerking bevorderen. Kortom, activiteiten die Wierden neerzetten als een bruisende gemeente met een unieke identiteit.

Projecten die voldoen aan de doelstellingen en voorwaarden kunnen een bijdrage

Gepubliceerd op woensdag 22 mei 2019, 10:36

De senioren visdag was weer zeer geslaagd. Dertien leden moesten vroeg uit de veren en verzamelden zich om 6.00 uur op het Dorpsplein. Van hieruit vertrok men naar het Zwarte Water bij Hasselt.
Hier aangekomen werden de plekken geloot en kon worden begonnen met vissen.

De straffe wind stond schuin achter, maar het bleef wonderwel de hele dag droog. Al snel werden de eerste vissen verschalkt. Om 14.00 uur werd de balans opgemaakt en kon geconstateerd worden dat er in totaal ruim 37 kilo vis was gevangen.

De uitslag was als volgt:


  1. Ronnie Rikkert (7.850 gram)

  2. Joop

Gepubliceerd op maandag 20 mei 2019, 14:31

Carintreggeland Zorgboerderij De Piet in Ypelo, zoekt vrijwilligers voor de maandag of dinsdagmiddag, de woensdagochtend en de vrijdag. Zorgboerderij De Piet, Carintreggeland biedt dagbesteding aan senioren.
Taken van de vrijwilliger zijn: ondersteunen bij koffie / thee, bij de activiteiten en eventueel bij de maaltijd tussen de middag.

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers, die affiniteit hebben met ouderen, gezelligheid kunnen bieden en sociaal sterk zijn. Voor meer informatie neemt u contact op met Geke Tempert, vrijwilligerscoördinator Carintreggeland Wierden / Enter

Bel: 06. 34 36 05 07 of g.tempert@carintreggeland.nl

Gepubliceerd op maandag 20 mei 2019, 12:05

Er vliegen weer vogels in de twee volières, één aan de Hogebrink en één bij de Reggevaart (Reggedal). Parkieten, kanaries en diverse mooi gekleurde tropen zijn er vanaf vandaag weer te horen en te zien.
Net als voorgaande jaren sponsort Tijhof de Groene Vakwinkel het voer weer en worden de vogels gevoerd door leden van de vogelvereniging.

 

Gepubliceerd op zondag 19 mei 2019, 15:00

De Zonnebloem stond dit jaar ook weer op de Ganzenmarkt met o.a. loten en een goed gevulde mand, waar men het bedrag van kon raden. Mede door de inzet van onze vrijwilligers zijn er veel loten verkocht dit jaar, waarvoor onze hartelijke dank.
De mand is gewonnen door mw. Schoolderman die met  een verschil van € 0,34 het dichtste bij het bedrag zat.

Zonnebloem Enter.

Gepubliceerd op zondag 19 mei 2019, 13:56

Op zaterdag 25 mei houdt de LTO de jaarlijkse inzameling van landbouwplastic en folie. Omdat alles over de weegbrug moet, kunt u dit jaar uw plastic en stretch-/wikkelfolie inleveren bij Loonbedrif ten Cate, Vossenbosweg 2a in Wierden.

De inlevertijden zijn van 9.00 uur tot 13.00 uur. Omdat de kosten voor het inleveren van plastic en stretchfolie dit jaar aanzienlijk hoger zijn, vragen ze hiervoor een bijdrage van € 0,10 per kg. (€ 100,-per ton), voor zowel plastic als stretchfolie.  Er moet contant afgerekend worden.

Zoals gebruikelijk moeten plastic en stretchfolie apart aangeleverd worden.

Voor

Pagina 1 van 17 12341617