Vandaag heeft Marco Kok zijn allereerste triatlon gedaan. En niet zomaar één, maar één van de zwaarste, de Embrunman, onderdeel van de Ironman, in Embrun in Zuid-Frankrijk. Hij deed de OD (Olympic Distance), d.w.z. 1500 mtr zwemmen, 44 km. fietsen (door de bergen) en 10 km. hardlopen. En……………hij heeft het gehaald in een tijd van 3.36.24 uur.

Eric Braamhaar (50) stopt als scheidsrechter in het betaald voetbal, vanwege een hardnekkige knieblessure. Eric  floot in zijn carrière meer dan 500 duels in het betaald voetbal. Tussen 2001 en 2011 was Braamhaar ook actief als FIFA-scheidsrechter met meerdere optredens in de Champions League, waaronder de legendarische wedstrijd Celtic – Atletico Madrid in 2011.

De Europese titel van de Oranje voetballers zal naar verwachting ook een flinke impuls geven aan het vrouwenvoetbal in het algemeen. Vrouwenvoetbal wint aan populariteit de laatste jaren en dat zal alleen maar sterker worden. Nu heeft Wierden wat dat betreft niets te klagen. Procentueel voetballen hier de meeste vrouwen/meisjes van Oost Nederland. Ruim 19% van de voetballers zijn vrouwen/meisjes in de gemeente Wierden.

Komend voetbalseizoen zal de sv Enter meedoen aan het Tukker Cuptoernooi. Aan dit Twentse toernooi doen 32 elftallen mee. Het doel van de Tukker Cup is, om het grootste amateur voetbaltoernooi van Twente te worden en verenigingen en bedrijven met elkaar te verbinden. Het toernooi heeft de opzet  van de Champions League.

Pagina 1 van 14 12341314