Matchwinner, Job Voortman.

Enter Vooruit leverde zaterdagmiddag een prestatie van formaat. De lastige hindernis bij De Zweef werd succesvol genomen. Enter Vooruit won verdiend in een matig duel, maar deze 0-1 betekent ook gewoon drie punten. Mooi voetbal telt in deze fase van de competitie minder, winst staat voorop.

Beide ploegen begonnen op Sportpark Gagelman nogal afwachtend. Ook De Zweef is nog lang niet zeker van klassenbehoud en hield achterin de rijen gesloten.
De beste kans was na ruim tien minuten voor Enter Vooruit, het is Job Voortman die de binnenkant van de paal raakt, maar de bal springt het veld weer in. Ook daarna krijgt EV de beste kansen en is ook de bovenliggende partij. De Zweef kan er weinig tegenover stellen, speelt afwachtend en gokt op een counter.

De wil om te scoren is bij EV groter en met succes. Het is Sander Jansen die op links twee spelers de hielen laat zien en de achterlijn haalt. Hij ziet op tijd de meegelopen Job Voortman die vervolgens de voorzet van Sander Jansen binnen kan lopen, 0-1. Het is tevens de ruststand.

In het tweede deel wordt de wedstrijd er niet beter op. Het is opnieuw Job Voortman die een 100% kans krijgt als hij alleen voor de keeper verschijnt. Het blijft echter bij 0-1.
De Zweef weet ook niet veel te brengen en stuit op de hechte defensie van EV die nauwelijks ruimte weggeven.

Opwinding halverwege de tweede helft als er binnen de 16 meter een overtreding wordt gemaakt op Job Voortman. Scheidsrechter Goutier laat echter doorspelen tot grote ergernis van alles wat EV is inclusief de trainer, die geel krijgt.

EV gooit in de laatste tien minuten de wedstrijd in het slot en koestert de nipte voorsprong. De Zweef creëert nauwelijks kansen en EV trekt de drie punten over de streep. Een mooie overwinning van een hard werkend EV dat volgende week thuis tegen Nieuwleusen speelt.

De overige uitslagen:
PH – Vroomshoopse Boys 1-4
DOS ’37 – FC Meppel 4-2
Gramsbergen – Tubantia 0-0
Elim – ON 0-2
Nieuwleusen – Den Ham 1-1