In de eerste bekerwedstrijd is Enter Vooruit zaterdagmiddag op De Werf fors onderuit gegaan. Tegen SVZW werd het 0-7 en op die uitslag was ook weinig af te dingen. De 1e klasser uit Wierden was de beste ploeg, zeer effectief in de afronding en gaf achterin nauwelijks ruimte weg.

De eerste mogelijkheid die SVZW krijgt leidt direct tot een doelpunt. In de 2e minuut een diepe bal over rechts. EV is niet doortastend in de verdediging en de rechterspits van SVZW rond bekwaam af, 0-1.

Na tien minuten komt EV wat beter in de wedstrijd en worden er ook aan Enterse zijde wat mogelijkheden gecreëerd. In de 25ste minuut een korte drinkpauze. Dat doet EV kennelijk geen goed, want tien minuten later is de ploeg drie tegendoelpunten verder en EV geeft de wedstrijd volledig  uit handen. Er wordt gerust met een 0-4 stand.

In de tweede helft was het een eenzijdig wedstrijdbeeld. SVZW domineerde de wedstrijd van begin tot eind. EV kon daar weinig tot niets tegenover zetten. De score liep uiteindelijk op tot 0-7, want SVZW scoorde in de 55e, 65e en 80e minuut. Dat was uiteindelijk de eindstand in een eenzijdig duel.

Op zaterdag 10 september speelt EV zijn tweede bekerwedstrijd. Tegenstander in Geesteren is STEVO. Om 17.00 uur wordt er afgetrapt.