Zaterdag is er weer een Reggerit, die wordt georganiseerd door de EMC. Een Enduro wedstrijd  voor het Open Nederlandse Kampioenschap in diverse klassen. Een ploeg van zo’n 40 EMC’ ers heeft vele zaterdagen gewerkt aan de route van 70 km. door o.a. bruggetjes en afzettingen te bouwen. Deze week zijn de snipperdagen opgenomen, om vanaf woensdag hele dagen te werken aan het parcours.

Daarnaast was er een heel team al maanden bezig met de voorbereidingen, zoals de route plannen, toestemming van landeigenaren vragen, sponsoren benaderen en de papierwinkel die aangeleverd moet worden voor de vergunning voor een dergelijk evenement.
Zaken als een complexe stikstofberekeningen en een team van ecologen die de route minutieus geïnspecteerd moeten hebben, zijn heden ten dage voorgeschreven.

De Enduro sport blijft populair, er hebben zich 360 deelnemers ingeschreven, waarmee het maximum aantal rijders bereikt is. Er doen 18 EMC leden mee, waarvan er elf (nog) in Enter wonen.
Robin Scholten werd vorig jaar kampioen in de nationale klasse N3 en is dus gepromoveerd naar een interklasse, hij rijdt dit jaar in de klasse E1. De eerste wedstrijd van dit seizoen vorige week in Holten behaalde hij een keurige 9e plaats.

De eerste rijders starten om 8.30 uur bij ‘t Kluphoes, de laatste rijders starten om 10.10 uur. Er zijn drie proeven, de Bolscher proef in Ypelo, de Sismatec proef in Notter en de Autobedrijf Oude Mulders proef nabij het Exoo.
Informatie zoals de complete startlijst, Reggerit-sponsoren en overige wedstrijdinformatie is te vinden op www.reggerit.nl

Een overzicht van de (Enterse) rijders: