Theo Janssen, René Wagelaar en Willem van Hanegem.

In het kader van het 100-jarig bestaan van sv Enter, waren donderdagavond Willem van Hanegem, Theo Janssen en René Wagelaar te gast in het sportcafé van de club.  Het clubgebouw was afgeladen vol en tegen de klok van 20.30 uur gingen de liefhebbers, met een kratje Grolsch onder de tafel, er goed voor zitten. Ze kregen geen spijt, de drie heren die goed de weg weten in het schnabbelcircuit, strooiden de oneliners uit voor het enthousiaste publiek.

Alles kwam voorbij, het WK van 1974, FC Twente, trainers, voetbal talkshows, kampioenschappen en Quatar.

Willem, de Kromme, van Hanegem, was als vanouds in vorm, kreeg de lachers op zijn hand maar was ook kritisch over het hedendaagse voetbal in Nederland. Over de beste trainer in zijn loopbaan was hij wel duidelijk. “Happel was veruit de beste, maar hij hield de spelopvatting vooral simpel. Niet lullen was z’n credo. Anderzijds moet je de rol van de trainer niet overdrijven en niet te serieus nemen”.

Theo Janssen keek met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij FC Twente: “We hadden doorsnee spelers, maar hadden wel een sterk team. We gingen stappen bij De Merlijn en dat maakte er wel een vriendenteam van, daar lag onze kracht. Ron Jans heeft er nu ook een goed team van gemaakt, qua voetbal zijn er een aantal onder de maat”.

René Wagelaar was eigenlijk voor velen een grote onbekende. Ook hij zit met enige regelmaat bij amateurclubs z’n verhaal te doen voor sponsoren, maar was begin jaren ’90 van de vorige eeuw kort voetballer bij sv Enter onder trainer Bert Boes. Hij viel daar niet op vanwege z’n voetbalkwaliteiten, maar met name door z’n overmatige interesse in de spelersvrouwen.

Vooral na de pauze werd het een aantrekkelijke interactieve avond. De kratjes Grolsch deden hun werk en het werd bovenal erg gezellig. Op het eind de traditionele quiz van presentator Eddy van der Leij. Een shirt, de pet van Willem, voetbalschoenen en een boek gingen in de aanbieding.

Onvermijdelijk de uitsmijter van de avond, was de wedstrijd van sv Enter 1 tegen hekkensluiter FC Ulu Spor. Van Hanegem denkt dat het 3-2 wordt voor sv Enter, René Wagelaar gaat voor 2-0. Theo Janssen ziet geen problemen voor sv Enter, 8-0. Waarvan akte!