Met ingang van 1 december is het in de gemeente Wierden mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf
Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. In de gemeente Wierden kan dat vanaf 1 december in elk geval bij Brilmode Wierden, maar naar verwachting zullen er meer fotografen aansluiten.
Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer: www.rdw.nl/particulier/locatiewijzer

Hoe werkt het?
De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen.
Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen op het gemeentehuis.