Roselien Slagers (PPW)

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag, is uitvoerig gesproken over de beveiliging van de woning van de burgemeester. De centrale vraag tijdens dit debat was, wie de beveiliging van de burgemeester gaat betalen. Een bedrag van € 10.500,- voor het plaatsen van een hek en aanleg van een aarden wal. De PPW heeft zich op het standpunt gesteld, dat de kosten voor rekening van de burgemeester komen. 

Volgens Progressief Wierden zijn de landelijke richtlijnen glashelder. Daarnaast ging het debat in op de gevolgde procedure. Er moet sprake zijn van concrete en serieuze dreigingen, bevestigd door Openbaar Ministerie of politie.

Roselien Slagers van de PPW: “Ondanks dat de burgemeester achteraf aangaf dat er sprake was van incidenten op haar oprit, vormden die incidenten geen aanleiding voor het OM of politie tot het afgeven van een zwaarwegend advies tot het nemen van verdere beveiligingsmaatregelen op het perceel van de burgemeester.
Voor PPW was dit aanleiding om het voorstel af te keuren. Het zijn landelijke richtlijnen, daar moeten we ons aan houden. We kunnen ook geen uitkeringen verhogen of nog langer huizen bouwen met een gas aansluiting”.

Het bezwaar van PPW werd gedeeld door vier leden van het CDA, maar dit was niet voldoende.
De leden van NEW, CU en VVD gingen wel akkoord dat de gemeente € 10.500,-  bijdraagt aan een aarden wal en een hek voor het huis van de burgemeester.