Brandweerkazerne Enter zoekt collega’s die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Vandaag, zaterdag, gaat het korps ’24 uur as de brandweer’ en zoekt 24 uur lang op verschillende plekken in Enter naar nieuwe leden. Door een dag lang zichtbaar te zijn op verschillende plekken in Enter hopen ze veel mensen te bereiken. Zaterdagmorgen vond de aftrap plaats op de markt, waar kennis gemaakt kon worden met de nieuwe hulpmiddelen waarmee mensen uit een auto bevrijd kunnen worden, voorbijgangers en marktkooplui mochten het zelf ook eens proberen.

Daarna werden beide plaatselijke voetbalverenigingen, Enter Vooruit en sv Enter, bezocht. Vanmiddag had de schooljeugd gelegenheid de kleurplaten in te leveren en maakte daar in grote getale gebruik van. De kinderen mochten natuurlijk even in een brandweerauto zitten en samen met hun ouders naar de verschillende demonstraties kijken.

Iedereen kreeg nog een leuke bouwplaat. Daarna waren er gesprekken met ondernemers en vanavond zal de plaatselijke horeca met een bezoek worden vereerd. Uiteraard geen straf voor de mensen van Brandweer Enter, die wel weten wat blussen is.