Roselien Slagers, Dianne Span en Nico Lansink Rotgerink hebben woensdagmiddag afscheid genomen van de plaatselijke politiek. Dat deden tijdens een drukbezochte receptie in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Wierden. Burgemeester Robben bij zijn openingswoord: “Voor mij waren het dierbare wethouders, die veel hebben gepresteerd, daadkracht hebben getoond. Wierden is daardoor mooier en socialer geworden”.

De wethouders blijven overigens nog wel tot het eind van de maand in functie want op 29 mei worden pas de nieuwe wethouders geïnstalleerd.
Burgemeester Robben wendde zich tot alle drie wethouders in een persoonlijk woord. “Roselien Slagers is 16 maanden geleden op een rijdende trein gesprongen, ze wist toen eigenlijk nog niet waar het stuur en de noodrem zaten. Roselien is iemand met een groot sociaal en warm hart. Ze is echter ook soms een chaoot en een rommelkont. Het mooie was dat alle drie wethouders nogal verschillend waren van karakter, maar elkaar juist daardoor goed konden aanvullen”.

Tot slot Roselien zelf: “Het waren 16 bijzondere maanden, maar ik heb er absoluut geen spijt van dat ik er destijds onervaren in ben gestapt. Het was een sprong in het diepe, en ik ben me eens temeer bewust van geworden van de dilemma’s waar je in de politiek mee wordt geconfronteerd en waarmee je ligt te worstelen. Ik wens ons opvolgers veel succes”.