Op Bevrijdingsdag worden er in het gehele land Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Ook in de gemeente Wierden zal er op meerdere locaties de mogelijkheid zijn om aan te schuiven bij een maaltijd om 12.00 uur. Deze maaltijd zorgt voor bijzondere ontmoetingen aan de eettafel. Het idee om op 5 mei om Vrijheidsmaaltijden door heel het land te organiseren, komt van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Burgemeester Doret Tigchelaar wil hier als gemeente graag aan meedoen. “Juist op een dag als 5 mei, wanneer we de vrijheid vieren, is het een goed moment om stil te staan bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. We gaan met elkaar proosten, in gesprek en genieten van de maaltijd. Als gemeente zijn we dankbaar voor de fijne samenwerking met Stichting Vier de Vrijheid Wierden-Enter én voor het enthousiasme van de mensen achter de verschillende locaties die zich voor dit bijzondere samenzijn inzetten. We hopen op een gevarieerde opkomst met waardevolle gesprekken.”

Tijdens de Vrijheidsmaaltijd staat het thema: ‘Geef de boodschap door’ centraal. Kinderen en jongeren kunnen met ouderen uit eerdere generaties in gesprek over vrijheid en hoe het is om te leven zonder vrijheid. Op deze manier blijven de verhalen in leven voor de volgende generaties.

Aanmelden:
Aanmelden voor de Vrijheidsmaaltijd kan tot en met 25 april op: www.wierden.nl/5mei. Er zijn verschillende locaties binnen de gemeente Wierden waar een Bevrijdingsmaaltijd wordt georganiseerd.
Let op: er zijn per locatie beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Is uw favoriete locatie vol? Probeer dan een andere locatie binnen de gemeente.

Steentje bijdragen?
Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen in de organisatie vóór, tijdens en na de maaltijd? De gemeente is voor het gemeentehuis in Wierden en De Waarf in Enter op zoek naar jongeren die willen helpen met praktische taken rondom de maaltijd op 5 mei. Uiteraard schuif je ook gezellig aan bij de maaltijd.

Aanmelden kan via: beleidsondersteuning@wierden.nl.