Dirk Getkate (l) en Henk Weiden.

Op de drukbezochte vrijwilligersavond van Stichting Bowie Wierden-Enter heeft Henk Weiden na twaalf jaar afscheid genomen als voorzitter. Hij was betrokken bij het ontstaan van Bowie in 2011 als lokale afdeling van Schuldhulpmaatje.nl. In 2012 werden de activiteiten uitgebreid met de Boodschappenmand, voor mensen die de financiële eindjes nog maar moeilijk aan elkaar kunnen knopen.

Op de vraag hoe Henk Weiden terugkijkt op die jaren: “Met veel genoegen en dankbaarheid. Aan de ene kant jammer dat dit initiatief van de gezamenlijke kerken nog steeds noodzakelijk is. Aan de andere kant mooi om te zien hoe Bowie inmiddels op heel veel draagvlak in de Wierdense en Enterse gemeenschap kan rekenen”.

Henk Weiden geeft aan, dat de steun van de vele vrijwilligers, bedrijven, inwoners, kerken, serviceclubs, stichtingen, foundations en de gemeente Wierden ongekend is. “Dat heeft mijn jaren als voorzitter een stuk makkelijker gemaakt”.

Tijdens de bijeenkomst werd Henk Weiden toegesproken door wethouder Hans ter Keurst en de directie van Schuldhulpmaatje.nl, Peter Rijsdijk en Carla van der Vlist. Als blijk van waardering voor zijn grote inzet ontving hij van Bowie een glaskunstwerk.

Henk Weiden doet dan wel een stapje terug als voorzitter, maar hij blijft volop betrokken als vrijwilliger.
“Ik blijf mij inzetten voor Bowie. Voor de fondsenwerving en voor de Boodschappenmand. Door de vele giften in geld en natura in de laatste maanden van 2022 hebben we iets extra’s kunnen doen in december en hebben we kunnen besluiten tot een Winteractie in de maanden januari, februari en maart. Dat is de eerste klus die ik trek” aldus henk Weiden.
“De winteractie is bedoeld als extraatje voor de mensen met een laag inkomen die hard getroffen worden door alle prijsstijgingen en de ongekend hoge energietarieven”.

De voorzittershamer heeft Henk Weiden inmiddels overgedragen aan Dirk Getkate. Hij heeft in maart 2022 afscheid genomen als CDA-fractievoorzitter/raadslid in Wierden.
Dirk Getkate: “Ik heb dus weer vrije tijd beschikbaar gekregen en voor Bowie zet ik mij graag in als voorzitter en vrijwilliger”.