Dit jaar vindt de vijfde editie van de Beste Buur Bokaal plaats. Inwoners van de gemeente Wierden kunnen hun ‘Beste Buur’ tot 15 augustus nomineren voor deze titel. De Beste Buur Bokaal is bedoeld om aandacht te vragen voor stille krachten in buurten en wijken; mensen die altijd voor anderen klaarstaan. De winnaar wordt bekendgemaakt op Nationale Burendag: zaterdag 24 september.

Nomineren
Vanaf vandaag kunnen inwoners iemand nomineren via www.bestebuurbokaal.nl. Dit kan tot 15 augustus.
Een genomineerde mag een direct buur zijn, maar ook iemand die verderop woont, maar wel veel betekent voor u of de wijk. Wilt u iemand nomineren? Vergeet dan niet om uit te leggen waarom deze persoon zo’n goede buur is. Een onafhankelijke jury gebruikt de toelichtingen namelijk om de winnaar te bepalen. De jury kijkt uit naar mooie voorbeelden van sociale burenverhalen.

Gezamenlijk initiatief
De Beste Buur Bokaal is een gezamenlijk initiatief van Reggewoon en de huurdersorganisaties HPF en SHWE. Ook de gemeente Wierden is betrokken.

Alle 14 Twentse gemeenten doen mee:
De Beste Buur Bokaal wordt ook in andere Twentse gemeenten georganiseerd. Alle Twentse woningcorporaties in de 14 gemeenten doen mee aan dit initiatief, en in elke gemeente wordt een eigen ‘Beste Buur’ gekozen. De winnaar van de Beste Buur Bokaal ontvangt een mooie prijs en wordt echt even in het zonnetje gezet.