Tonnie Brunnekreef

De duiven vlogen weer de sterren van de hemel de afgelopen weken. Het zijn drukke tijden voor de duivenliefhebbers die af en toe op een zaterdag drie wedstrijden te doen hebben.
Dit houdt dan weer in dat ze voor al die wedstrijden de duiven apart moeten voorbereiden, dus dit is niet de meest sociale periode in het doorsnee duivenmelkers gezin. Duiven die de korte afstanden moeten vliegen krijgen een ander dieet, dan de senioren die op een kleine 1000 km. moeten presteren. Niks menselijks is de duivensport vreemd.

Maar de resultaten van dit harde werken pakt voor de verschillende disciplines dan ook vaak goed uit. In het weekend van zaterdag 2 juli waren er twee wedstrijden en wel Ruffec (837 km.) en Chalons en Champagne (403 km.).

Op het verre Ruffec was het Tonnie Brunnekreef die won met een duif gekregen van zijn buurman Gerard Scholten. Dus Gerard kreeg om
de oren met zijn eigen gekweekte duif, maar dat maakte niet uit, mede omdat Gerard zelf drie duiven bij de eerste vijf had.

Theo Pots zat daar nog tussen. Diezelfde dag werd Chalons gevlogen en daar was het de combinatie Buursink – Pluimers die huis hield bij de PV de Luchtbode, met maar liefst vijf duiven bij de eerste tien.

Een week later ofwel afgelopen zaterdag 9 juli, stonden er drie vluchten op het programma en wel Cahors (1002 km.), Vierzon (651 km.) en Quievrain (289 km.).
De duiven van Cahors waren vrijdag al gelost en konden overnachten in Noord- Frankrijk en hier won Gerard Scholten, u welbekend als de “Fondman” van Enter. Theo Pots was met drie duiven bij de eerste vijf ook zeer goed aanwezig.

Dan op Quievrain was het de combinatie Buursink – Pluimers, die een hele vroege constateerden, waarmee ze een tweede plaats in de Afdeling 9 wonnen tegen 8887 duiven en een mooie eerste plek in de CC2.

Wendy Eertink won vervolgens op Vierzon en gaf de grote jongens het nakijken. We kunnen rustig stellen dat Wendy eigenlijk zo langzamerhand fulltime bezig is met haar gevleugelde vrienden en dat geeft resultaat.

2 juli:
Ruffec de eerste 5:
1. T. Brunnekreef
2, 4 en 5: G. Scholten
3. T. Pots

Chalons de eerste 10:
1, 2, 3, 9 en 10: Comb. Buursink – Pluimers
4 en 8: J. Scholten en Zn
5 en 6: G. Krake
7. D. Beverdam

9 juli:
Cahors  de eerste 5:
1 en 5: G. Scholten
2, 3 en 4: T. Pots

Quievrain de eerste 10:
1 en 6: Comb. Buursink – Pluimers
2 en 7: J. Nibbelink
3, 5, 8 en 9: D. Beverdam
4. G. Krake
10. J. Scholten en Zn

Vierzon  de eerste 5:
1. W. Eertink
2. J. Nibbelink
3. J. Scholten en Zn
4. J. Kalenkamp
5. Comb. Buursink – Pluimers