Het mooie weer trok zaterdagmorgen al vroeg veel belangstellenden naar de Ganzenmarkt rondom de Hogebrink. Daar was dan ook van alles te beleven voor jong en oud. Uiteraard de kraampjes met streekproducten, kunst, boeken, oude ambachten snuisterijen en happerij. Ook de Leesanghers hadden met hun optreden bij het Klompenmuseum, ook over belangstelling niet te klagen. De Enterse Kloomp’n Daansers moesten door omstandigheden verstek laten gaan.

Daarnaast natuurlijk oude ambachten als klompen maken, manden vlechten repareren van knipmutsen en midwinterhoorn maken. Ook het kanten van een boom trok vele belangstellenden, waaronder ook toeristen.

Rondom de Hervormde kerk was het eveneens een drukte van belang bij de Kerkpleinmarkt. Bij de ingang van de kerk de raddraaier die zich geen moment verveelde. Daarnaast konden kinderen zich laten schminken, waren er planten, boeken en snuisterijen te koop, waarvan de opbrengst is voor de Hervormde kerk. Er werden goede zaken gedaan, ook naast de kerk waar de de auto kon laten wassen bij de “Car Wash”. Maar bovenal was het erg gezellig bij beide evenementen en konden de mensen genieten van het prachtige weer.