Patisserie Van Otten, heeft de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale speculaasbrokken keuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College voor de provincie Overijssel. Afgelopen week konden alle banketbakkers, hun beste speculaasbrokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2022’.

In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury onder leiding van Dimitri Bakker van Friesland Campina en vier specialisten spraken van een hoog niveau van de producten.

Dimitri Bakker: “De winnende brokken van Van Otten waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom, een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Eric van Otten  is blij met de prijs: “ Elk jaar proberen we weer een nog betere brok te bakken. Het neigt dan ook naar topsport en ik wil dan ook graag deze prijs opdragen aan ons hele team “..

Komende donderdag wordt bekend gemaakt of Van Otten zich ook de beste van heel Nederland mag noemen.