IJssalon De Lutte wordt Van der Poel IJs.

Het gerucht deed al een tijdje de ronde, maar het is nu definitief. In 2024 komt de bekende ijsfirma Van der Poel naar Enter. Ze begonnen ooit met één ijssalon in Hengelo, maar inmiddels zijn er al zes zaken in Twente. Enter heeft als klein dorp echter de primeur, als er vanaf 1 april 2024 ambachtelijk ijs wordt verkocht. Uitbater wordt Rob Beerlage die de huidige ijssalon van De Lutte, op de Brandput, overneemt.

Laurens Slaghekke van IJssalon de Lutte is blij met de overname: “We zochten al een tijd naar een overnamekandidaat. Via de bemiddeling van Uniek Bedrijfs Makelaars, zijn we terecht gekomen bij Van der Poel IJs. Deze zomer zijn we nog gewoon geopend, maar in het najaar wordt de huidige zaak compleet verbouwd.
De nieuwe ijssalon krijgt een glazen luifel en de verkoop zal ook binnen zijn en niet meer zoals nu aan een ijsloket. Dat betekent dat er straks 48 smaken schepijs worden verkocht en is het gebeurd met softijs. Afhankelijk van de weersomstandigheden, gaat Van der Poel op 1 april 2024 dan open”.