Maandag a.s. wordt in en rondom Enter het 50e Twenterit gehouden. De Enterse winkeliers vereniging is op deze dag de gastheer. Bijna 40 deelnemers hebben zich aangemeld met hun antieke rijtuigen. Zeer uiteenlopende aanspanningen, met variatie van kleine elegante pony aanspanning, tot grote vierspannen met postkoets. Deelnemers zijn niet alleen leden van de Twentse Koets’n Keerls, maar komen uit heel Nederland.

Het belooft een spectaculaire stoet met niet alleen mooie rijtuigen en aangespannen paarden, maar ook de deelnemers zijn uitgedorst in kleding passend bij de tijd van het rijtuig.

De organisatie heeft een route uitgezet die de stoet voert door het mooi landschap rondom Enter.  De start is om 10.00 uur bij manege Het Leijerweerd aan de Wierdenseweg.
Dan  voert de route via Rectum naar de Ypeloschool, waar om 11.00 uur de eerst stop is  bij het Akkerhuus. Rond 12.00 uur worden de eerst deelnemers verwacht bij Landgoed Het Rheins, waar de lunch zal worden genuttigd.

Om 13.30 uur is iedereen weer vertrokken om via de Bullenaarshoek richting De Kleilutte te gaan, waar de rijtuigen op volgorde worden gezet voor het vertrek naar het Middenplein in Enter.

Om 15.00 uur  zal daar het  defilé  plaatsvinden. Alle rijtuigen passeren hier de jury en die zal middels een  deskundige speaker het publiek informeren over de presentatie die passeert. Publiek is zeer welkom tijdens dit defilé, maar ook op de stop plaatsen is er de mogelijkheid om de koetsen te bewonderen. Maar zeker net zo mooi zijn presentaties rijdend te bewonderen op de route.

Op de site: www.koetsnkeerls.nl staat de  precieze route beschrijving.