Feeststemming op het bordes.

Burgemeester Doret Tigchelaar heeft woensdagmorgen in het gemeentehuis, zes koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Wierden, die zich vele jaren op vrijwillige basis hebben ingezet voor de samenleving. Twee inwoners waren afkomstig uit Enter, Jos Rikkert (64) en Leni Rosink – Bosman (74). Vier inwoners uit Wierden werden eveneens onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau: Gert Bolier, Anneke Manenschijn – Gombert, Henk de Roo en Coba Rozema – Nieboer.

Burgemeester Tigchelaar in haar welkomstwoord: “Het is een bijzondere en ook feestelijke dag voor de gemeente. Het is het moment in het jaar om te benadrukken, dat mensen zich als vrijwilliger inzetten voor heel veel anderen. Zo zijn er erg veel vrijwilligers in de gemeente Wierden, die enorm veel goed werk doen”.
Aansluitend werden de gelukkigen onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jos Rikkert is al vele jaren actief voor de Enterse Motorclub en had daar meerdere functies. Ook bij de Enterse Dagen kon men altijd op Jos rekenen, lid van de tentcommissie en daarnaast ook te vinden als mede organisator van de Battle of the Noabers.
Ook is hij betrokken bij EDLive. Daarnaast zijn lidmaatschap van Carnavalsvereniging De Boorköttels waar hij in 2003 ook zelf prins was. Ook bij Buurtvereniging ’t Aarf draagt hij z’n steentje bij, en was hij een aantal edities betrokken bij de doortocht van de Ropa Run door Enter.

Lenie Rosink – Bosman was van 1987 tot en met 2017 wijkhoofd van de Enterse afdeling van Reuma Nederland. Ze is er collectant en doet de werving van nieuwe collectanten. Lenie is bovendien actief bij Stichting De Welle, ze beheert o.a. de kas, helpt mee bij activiteiten en regelt de inzet van de vrijwilligers. Ook is ze bestuurslid en voorzitter bij de Rooms Katholieke Vrouwenvereniging Enter vanaf 2102 tot heden en is ze bezorger van parochieblad “De Schakel”.