Tijdens de commissievergaderingen van deze week, werd de herstructurering van de Dorpsstraat aan de orde gesteld door raadslid Roselien Slagers van Progressief Wierden. De werkzaamheden liggen weliswaar mooi op schema, maar dat weerhield Roselien Slagers er niet van om een aantal kritische vragen te stellen over het verdwijnen van parkeerplaatsen rondom de Brandput en elders in de Dorpsstraat.

Roselien: “De herinrichting wordt erg mooi, maar het is toch vreemd dat er zo maar een aantal plaatsen lijken te verdwijnen, ook omdat we in Wierden streven naar een meer inclusieve samenleving, een samenleving die rekening houdt met iedereen, dus ook met mensen met een beperking.

Hoewel het voor iedereen lastig zal zijn, is juist deze groep extra het haasje. Er komen extra parkeerplaatsen aan de achterkant van het Middenplein, maar of dat de oplossing is voor deze groep minder mobiele mensen is de vraag. Er is een ruime inspraak mogelijk geweest, maar mensen die er niet wonen of geen winkel runnen zullen de bijeenkomsten niet bezocht hebben. Ik ben blijkbaar de eerste die dit minpunt benoemt.

We zullen zien wat er gebeurt, na de lockdown, als alle winkels weer open zijn en de Dorpsstraat er prachtig bij ligt. Misschien moet er nog eens goed naar gekeken worden of dit de juiste oplossing is”.