Tjalle Morsink.

Op woensdag 16 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten & de Waterschappen. Enternaar Tjalle Morsink (19) staat op de kandidatenlijst (plek 10) voor BBB in Overijssel. Hij wil het geluid van de jongeren naar Zwolle brengen. De interesse voor de politiek kwam bij Tjalle al in de aanloop naar de afgelopen Tweede Kamer verkiezingen.

Caroline van der Plas en haar partij spraken hem  meteen aan en een paar maanden later kwam de oproep voorbij om je aan te melden als kandidaat statenlid. Dat heeft hij destijds meteen gedaan, en na een bakje koffie met Jan Brok, eveneens uit Enter en actief voor BBB, begon het balletje te rollen”

Tjalle: “BBB wil opkomen voor mensen op het platteland en niet de politiek bedrijven vanaf een kantoortje in Den Haag of Zwolle, maar bij de mensen waar het om gaat. Met de poten in de klei noemen we dat. Ga nou eens echt kijken hoe het met de natuur gaat en ga nou eens echt kijken hoe de boeren, boeren. Deze manier van politiek bedrijven spreekt mij erg aan en is hard nodig”.

Tjalle is bovendien van mening dat het belangrijk is dat er jongen mensen in de provincie komen. Daar kunnen ze ervaring opdoen, zodat ze ook later in bestuurlijke functies kunnen komen.

Tjalle: “In de politiek wordt er gepraat over de toekomst van ons land en vooral over de toekomst van jongeren. Kan ik straks de boerderij van mijn ouders overnemen? Of waar kan ik straks nog een huis kopen? Dat zijn vragen die enorm relevant zijn voor jongeren en waar de provincie o.a. over gaat. Daarom is de politiek enorm belangrijk voor jongeren”.