Tim van Otten op weg naar weer een doelpunt.

Het zag er na de eerste helft nog niet naar uit dat sv Enter zo makkelijk zou winnen van de gasten uit Heeten. Het werd uiteindelijk 5-0 voor sv Enter en alle doelpunten vielen in het tweede deel van de wedstrijd. sv Enter was in de tweede helft superieur en zag dat Tim van Otten weer vier doelpunten toevoegde aan zijn totaal en daarmede waarschijnlijk ook topscorer wordt van Twente.

Trainer Gerard Bos moest het zondagmiddag doen zonder de licht geblesseerde Mike Brinks. Jasper Geels stond onder de lat en keepte een foutloze wedstrijd. Ook Mees te Broeke was niet fit vanaf de aftrap en moest plaatsnemen op de bank. Voor hem stond Jorn Hodes in net veld die opnieuw een sterke indruk maakte.

sv Enter was vanaf de aftrap de bovenliggende partij. René Nijenhuis kreeg in de 4e minuut al een dot van een kans, na slecht uitverdedigen van de keeper. Hij heeft echter iets te veel tijd nodig en het blijft bij 0-0.

In de 20e minuut gaat de keeper van Heeten opnieuw opzichtig in de fout. René Nijenhuis komt opnieuw oog in oog met de keeper, maar zijn inzet gaat nu rakelings langs de paal.

Heeten kan er relatief weinig tegenover stellen, de ploeg probeert wel met verzorgd voetbal op te bouwen, maar stuit vaak op de hechte verdediging bij sv Enter, die nauwelijks ruimte weg geven. Rust 0-0.

Na de donderspeech van Gerard Bos, tapt sv Enter in het tweede deel toch uit een ander voetbalvaatje. Het tempo gaat omhoog, de bal is sneller voorin bij sv Enter zijn ze feller in de duels. In de 47e minuut is het dan raak. Nick Derksen legt de bal vanaf de achterlijn panklaar voor Tim van Otten, die de bal simpel binnenschiet bij de tweede paal, 1-0.

sv Enter ruikt dat er meer te halen valt, de organisatie bij Heeten is even zoek en Tim van Otten profiteert direct van een te korte terugspeelbal, 2-0.

In de 55e minuut maakt Tim van Otten de 3-0, een zuivere hattrick binnen tien minuten.
De wedstrijd is daarmede eigenlijk wel gespeeld, Heeten zoekt nog wel sporadisch de aanval, maar is onmachtig en sv Enter blijft geconcentreerd spelen.
Sjoerd Grobbink schiet vervolgens van zo’n 25 meter de bal snoeihard in de kruising en dat betekent 4-0.
Thomas Braam, Justin Alink en Brent Geels gaan vervolgens naar de kant en worden vervangen door Mees ten Broeke, Nieck Slaghekke en Arno Slagers.

Het slotakkoord is opnieuw voor Tim van Otten, die na een goed opgezette aanval door het hart van de Heeten defensie de eindstand bepaalt op 5-0.
Het gat met koploper Holten blijft echter vier punten, aangezien Holten thuis met 3-0 won van SDOL.
Komende zondag speelt sv Enter uit tegen Sp. Vroomshoop.

Uitslagen van de andere wedstrijden:
Hoonhorst – Sp. Vroomshoop 2-3
Holten – SDOL 3-0
DAVO – FC Ulu Spor 5-0
Lettele – Zwolle 3-0
Raalte – Haarle 4-2