U kunt bij het Gezondheidscentrum ook terecht om therapeutische elastische kousen te laten aanmeten. Deze kousen worden ook wel compressiekousen genoemd, aangezien ze gecontroleerde druk geven, zodat de terugstroom van vocht naar de bloed- en/of lymfebanen gestimuleerd wordt.

Op deze wijze wordt oedeem en de gevolgen van langdurig oedeem voorkomen, verminderd of bestreden. Therapeutische elastische kousen worden door mensen gedragen met een aandoening van het vaat- en/of lymfestelsel.

Denk aan: Lymfoedeem, lipoedeem, veneus oedeem, trombose, post-trombotisch syndroom, spataderen, zwangere vrouwen met vocht in benen en/of spataderen, sporters met terugkerende klachten, na CVA en (gedeeltelijke) uitval, mensen met orgaan falen (hart, long, nier), etc.

De behandeling met behulp van therapeutisch elastische kousen kan worden aangevuld met houdings- en bewegingsadviezen, leefstijladviezen en eventueel medicatie.

Therapeutisch elastische kousen zijn bedoeld om gedurende langere tijd te dragen. De kousen moeten in het algemeen dagelijks gedragen worden om het gewenste resultaat te behouden of te bereiken.

Aanmeten en afspraak maken
Om een afspraak te maken voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of specialist.

Bij de eerste afspraak dient u deze mee te nemen samen met uw verzekeringsgegevens. Voor alle volgende verstrekkingen van therapeutisch elastische kousen kunt u zonder verwijsbrief/machtiging bij ons terecht. Voor het aanmeten of het krijgen van informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze specialist in de praktijk.

Vraagt u naar Marloes van Baekel.

We zijn dagelijks bereikbaar op telefoonnummer 0547-381 781

Gezondheidscentrum Enter
Dorpsplein 1
7468 CK Enter

www.gezondheidscentrumenter.nl