Jan Mulder, Wendy Schuurman en Yvonne Neep.

TeamFysiek en Sv Raduga, gaan een vorm van samenwerking aan. Namens TeamFysiek zal kinderfysiotherapeut Wendy Schuurman vertegenwoordigd zijn. Namens Sv Raduga zijn het Yvonne Neep en Jan Mulder. Het is al weer een aantal jaren geleden dat Sv Raduga startte met de sportdiscipline freerunning. Freerunning is binnen de turnsport de snelst groeiende sport. Bij freerunning beweeg je je door middel van gymnastische technieken over obstakels.

Yvonne Neep: “Tijdens de lessen dagen we de leden uit om over soms moeilijke obstakels te sprinten. Van de tribune naar beneden springen tot salto’s over grote obstakels, niets is ons te gek. We laten de deelnemers zelf beslissen of ze aan bepaalde onderdelen deelnemen of niet. Niets is verplicht”.

Na de herfstvakantie zal er gestart worden met freerunning voor de groepen 3, 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Tijdens deze lessen zullen de docenten speciaal letten op een aantal belangrijke zaken.

Jan Mulder: “Tijdens de bestaande freerunninglessen zagen we dat sommige deelnemers moeilijkheden hadden. Problemen die eigenlijk niet zouden mogen optreden. Zo kwamen we doorgezakte voeten tegen, het niet kunnen sprinten, moeilijkheden met balanceren etc. Problemen waar we als docenten niet direct de kennis van hebben. Voor de ontwikkeling van een kind zijn de jaren 6, 7, 8 en 9 van groot belang. Hoe ontwikkelt een kind zich? Hoe staat het met de motoriek van een kind”.

Yvonne Neep: “Iets waar we natuurlijk ook niet gespecialiseerd in zijn. Maar we kunnen wel iets waarnemen tijdens de lessen. Daarom is het zo fijn de Wendy zich aansluit bij ons. Wendy heeft de juiste vakkennis om een kind te begeleiden tijdens bepaalde problematiek”.

Wendy Schuurman: “Ik vind het een fantastisch plan om gezamenlijk de problematiek aan te pakken. Yvonne en Jan trainen elke week met de kids en zelf schuif ik één keer in de twee maanden aan en zal ik de les bezoeken. Vervolgens, mocht het nodig zijn, zal ik contact met de ouders opnemen, om te kijken wat ik voor de leerling kan betekenen”.

Jan Mulder: ”We gaan verschillende onderdelen van de sport trainen. Van balanceren tot rolvormen, van diepspringen tot klimmen en klauteren. Maar ook worden de leerlingen uitgedaagd, om hun eigen grenzen op te zoeken. Wat durf ik wel en wat niet? Tevens gaan we kijken hoe een leerling zich beweegt in een groep. Is het angstig of terug getrokken?

De eerste les is op donderdag 27 oktober van 16.30 – 17.30 uur. Iedereen mag twee lessen gratis volgen. De les is in zaal 3 van sporthal De Zomp.