Vrijdag  1 en zaterdag 2 maart staat de manege van de Stichting Paardensport Gehandicapten ’t Leijerweerd (Wierdenseweg), in het teken van de wedstrijdsport. Al geruime tijd oefenen de deelnemers en hun paarden de dressuur-  en/of springproeven. Juist dit jaar is het een uitzonderlijke wedstrijd, omdat de deelname groter is dan ooit.

Herman ter Harmsel: “Vrijwel alle ’t Leijerweerd ruiters nemen deel  en zullen deze dag de degens kruisen. Het belooft dan ook een ontzettend spannend en sportief concours te gaan worden en de ruiters zullen elkaar zowel in dressuur- alsook in de springproeven geen duimbreed toegeven.

Keurig gekleed en met glanzend gepoetste paarden zullen zij in de piste verschijnen en aangemoedigd door familie en begeleiders rijden zij hun proeven die door een vakkundige jury op tal van punten worden beoordeeld. Uiteraard wordt er ook gedacht aan de vele bezoekers die worden verwacht.

In de foyer van de manege kan het hele gezin tussen de activiteiten door, naar hartenlust genieten van de hapjes en drankjes en sportief vermaak. Het belooft een prachtige dag te worden die u meteen de mogelijkheid biedt kennis te maken met de deelnemers en hun fraaie accommodatie”.

Een jaarlijks terugkerend spektakel is de loterij en met dank aan de vele sponsoren is de prijzenpot voller dan ooit met de meest uiteenlopende prachtige prijzen.