Nick Derksen in duel om de bal.

sv Enter pakte zondagmiddag een zwaar bevochten, maar verdiende overwinning op Broekland. In een enerverend duel werd het 1-0 en dat betekent dat sv Enter nu daadwerkelijk naar boven kan kijken. De verschillen zijn klein en sv Enter deed zeer goede zaken.

sv Enter begon ook goed aan de wedstrijd. Broekland moest terug op eigen helft, zag telkens sv Enter gevaarlijk voor het doel komen en moest zich aanvankelijk beperken tot het tegenhouden van de bal.
Arno Slagers, Brent en Mart Geels kregen goede mogelijkheden om de score te openen.

Door de blessures van een aantal spelers had trainer Rob Roelofs er voor gekozen om René Nijenhuis centraal achterin te posteren en dat pakte goed uit. sv Enter moest na ruim een kwartier toch wat gas terug nemen, Broekland kwam meer aan het voetballen, maar de creativiteit bij de gasten hield op bij de 16 meter.
sv Enter was weliswaar meer in balbezit maar echte kansen bleven uit. In de 34e minuut trof Bent Wolters wel met een kopbal de paal. In de 44e minuut nog een vlammend schot van Nick Derksen, maar deze werd tot corner verwerkt door de uitstekende keeper van Broekland. Rust 0-0.

Na de pauze dezelfde spelers op het veld. Een 100% kans was er na ruim 10 minuten als Bent Wolters de mee opgekomen Mart Geels aanspeelt, maar hij komt net een pas tekort, de stand blijft 0-0. Twee minuten later opnieuw een kans, dit keer is het Arno Slagers die zijn schot geblokt ziet.
Het is echter uitstel van executie want in de 60e minuut is het eindelijk raak. Brent Geels, hij speelde een sterke wedstrijd, speelt zichzelf goed vrij in de 16 meter en laat vervolgens de keeper van Broekland kansloos, 1-0.

Broekland neemt daarna meer het initiatief, verstopt zich minder en krijgt ook wel wat kansen. Jasper Geels staat echter goed, heeft af en toe wat geluk, maar houdt z’n doel schoon.

De beste kansen zijn dan ook aan de andere kant. sv Enter krijgt unieke kansen om de score uit te bouwen, het verzuimt echter de trekker over te halen en dat betekent dat Broekland blijft loeren op een gelijkmaker. sv Enter mag een paar keer van geluk spreken, de paal brengt redding en de echte scherpte ontbreekt bij de bezoekers.

De wedstrijd blijft tot de laatste minuut spannend, maar na 94 minuten fluit de uitstekende scheidsrechter Van Lune voor de laatste keer.
sv Enter wint met 1-0, maar had de wedstrijd eigenlijk al veel eerder moeten beslissen. Daar maalde niemand om na afloop, de driepunter betekent dat sv Enter weer een mooie sprongetje maakt op de ranglijst.
Volgende week speelt sv Enter thuis tegen Diepenveen.

De overige uitslagen:

Hector – Haarle 2-3
DAVO – GFC 6-3
Raalte – ABS 2-2
Diepenveen – Holten 2-2
Markelo – De Gazelle 4-0
Nieuw Heeten – Lettele 2-1.

De stand: