Lettele scoort 0-1.

sv Enter heeft zondagmiddag aan z’n verplichtingen voldaan. Een ruime en dik verdiende overwinning behalen op middenmoter Lettele. Het werd uiteindelijk nog 5-2 voor de gastheren, maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Zoals wel vaker de laatste weken werd het duel pas in de tweede helft beslist. sv Enter blijft daardoor in het spoor van koploper Holten, die de uitwedstrijd bij Nieuw Heeten met 0-1 wonnen.

sv Enter begon goed aan de wedstrijd. De ploeg had veruit het meeste balbezit, speelde om te scoren en drukte Lettele terug op de eigen helft. De gasten beperkten zich tot verdedigen, hanteerden vaak de lange bal in de hoop dat de spitsen er iets goeds mee konden doen.
Verrassend genoeg kwam Lettele op een 0-1 voorsprong. Een corner werd hard binnen gekopt na zo’n 10 minuten en dat betekende een streep door de rekening van sv Enter.

De gastenheren domineerden echter de wedstrijd, maar hadden wel de nodige moeite met de compacte verdediging van Lettele. In de 26e minuut is het wel raak. Centrale verdediger Justin Alink controleert een bal goed in de 16 meter en schiet vervolgens de bal hard en hoog in de kruising, 1-1.

sv Enter geeft na de gelijkmaker direct gas en bij Lettele is de organisatie een moment zoek. Tim van Otten profiteert, gaat het strafschopgebied in en wordt vervolgens neergelegd. Strafschop, oordeelt de goed leidende scheidsrechter Voppen uit Wijhe. René Nijenhuis zet sv Enter vanaf de stip op 2-1.

Vlak voor het rustsignaal komt Lettele toch weer op gelijke hoogte na een misverstand in de defensie van sv Enter, 2-2 en tevens de ruststand.

Na de thee dezelfde spelers binnen de lijnen. Tim van Otten krijgt direct al een enorme kans na een voorzet van Brent Geels.
sv Enter is veruit de betere ploeg en Lettele beperkt zich tot het tegenhouden van de bal en hopen op een puntje. Dat lukt dus niet, want in de 72e minuut is het Sjoerd Grobbink die een vrije trap direct binnen schiet, 3-2.
Daarmede is het verzet bij Lettele eigenlijk ook wel gebroken. Jorn Hodes komt inde ploeg voor Brent Geels en niet veel later scoort Tim van Otten de 4-2.

Thomas Roetgering en Wout Brinks komen in de ploeg voor Sjoerd Grobbink en Mees ten Broeke. Wout Brinks bekroont zijn invalbeurt met een doelpunt als hij in de 90e minuut de stand naar 5-2 tilt. Het is tevens de eindstand in een eenzijdig duel. Komende zondag de kraker Holten – sv Enter.

Uitslagen overige wedstrijden:
Nieuw Heeten – Holgen0-1
Sp. Vroomshoop – Raalte 1-2
Zwolle – Haarle 0-1
Heeten – Broekland 2-1
SDOL – FC Ulu Spor afgelast
DAVO – Hoonhorst 2-3