Mees ten Broeke scoorde de 0-1.

sv Enter pakte zondagmiddag een dik verdiende 1-4 overwinning op LSV. De ploeg uit Lonneker kwam op alle fronten tekort. Trainer Deegenaar van LSV was na afloop dan ook een gelaten trainer: “Een eclatante zege voor sv Enter. De ploeg was veel beter, we kwamen niet aan het voetballen en in de afronding deed sv Enter het gewoon goed”.

De eerste helft begon overigens wel erg gezapig. Vanaf de aftrap zakte LSV in, gunde sv Enter de bal en loerde op de counter. sv Enter had het moeilijk in de kleine ruimte, te vaak onnodig balverlies en dat betekende wel dat LSV in de counter wel een aantal keren gevaarlijk werd.

In de 37e minuut komt sv Enter toch op 0-1. Tim van Otten gaat de 16 meter in, begint aan een solo maar wordt neergelegd. Strafschop beslist de uitstekend fluitende scheidsrechter. Het is Mees ten Broeke die zijn ploeg op 0-1 zet.

sv Enter blijft daarna de bovenliggende partij, valt aan en in de 42e minuut is het Brent Geels die vanaf zo’n 20 meter hard raak schiet, 0-2 en rust.

Na de thee blijft Thomas Braam achter in de kleedkamer en Remon Oremus neemt de backpositie over.
Weliswaar neemt LSV wat meer het initiatief, maar echt overtuigend is het allemaal niet. Veel spelers achter de bal en de risico’s beperken.

Stan Stegeman komt in de ploeg voor Bent Wolters. In de 73e minuut valt de beslissing in de wedstrijd. De scheidsrechter negeert een vlagsignaal en het is Collin Oremus die tijdig afgeeft op de meegelopen Rick Kamphuis, 0-3.

LSV recht toch nog weer de rug en met succes want in de 75e minuut krijgen ook de gastheren een strafschop na een overtreding binnen de zestien, 1-3.

De ploeg zet nog eens aan voor een slotoffensief, krijgt zowaar ook wat kansen, maar geeft achterin wel erg veel ruimte weg.
In de 92e minuut is het Wout Brinks (niet lang daarvoor ingevallen) die op uiterst fraaie wijze de eindstand op het scorebord zet, 1-4.

Komende donderdag speelt sv Enter uit voor de beker tegen sv Vasse. Volgende week zondag is sv Enter vrij en op 30 oktober wacht de uitwedstrijd bij La Première.

Uitslagen overige wedstrijden:
KOSC – UD 0-3
Borne – Manderveen 6-0
So. Overdinkel – La Première 1-0
Almelo – Sp. Vroomshoop 5-2
De Lutte – DTC ’07 2-3