Tim van Otten twee keer raak.

Geen hoogstaande wedstrijd zondagmiddag op sportpark De Bosrand in Vroomshoop. sv Enter boekte daar een vrij eenvoudige 2-4 overwinning op Sp. Vroomshoop. sv Enter hoefde niet tot het uiterste te gaan, en zag bovendien dat Sp. Vroomshoop onmachtig was om wat te forceren. Door de overwinning van Holten op het al gedegradeerde Zwolle, kan de kampioensvlag in Holten nu eindelijk uit.

sv Enter begon ook niet goed aan de wedstrijd. Langs de lijn zoemde de camera van RTV-Oost, die een portret maakten van de Twentse topscorer Tim van Otten (vanavond te zien op TV).

De regionale zender zag overigens dat de gastheren al na 4 minuten op 1-0 kwamen. Een corner vanaf links rolt door de defensie van sv Enter en het is Coen Sickman die fraai scoort en al in de openingsfase zijn ploeg op voorsprong zet.

sv Enter is niet echter onder de indruk van de achterstand, want drie minuten is het al weer 1-1. Onder het oog van de RTV-Oost camera is het Tim van Otten die alert reageert bij slecht uitverdedigen van Sportlust en uit een lastig hoek de 1-1 scoort.

sv Enter blijft de betere ploeg en in de 16e minuut is het Justin Alink die uit een corner bij de tweede paal sv Enter met een kopbal op voorsprong zet, 1-2.

sv Enter neemt daarna duidelijk het initiatief. Sportlust wordt vastgezet op de eigen helft en komt sporadisch op de andere helft. In de 22e minuut is het Tim van Otten die zijn tweede doelpunt maakt, 1-3. De grensrechter van de gastheren was dusdanig gefrustreerd dat hij de vlag er letterlijk bij neergooide en werd vervangen.

sv Enter blijft in het eerste deel oppermachtig, geeft niets weg en met een 1-3 stand gaan beide ploegen de rust in.

Na de thee komt Arno Slagers in de ploeg voor Remon Oremus. Ook nu begint sv Enter te nonchalant, er is te vaak balverlies en teveel spelers gaan voor eigen succes. De gemakzucht sluipt in de ploeg en in de 51e minuut maakt Sportlust zowaar de aansluitingstreffer, 2-3.

Het spel aan de kant blijft daarna rommelig, Justin Alink kopt nog wel op de lat en niet veel later raakt Arno Slagers de paal.

Bent Wolters komt in de ploeg voor Brent Geels. De wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan, maar het is Jorn Hodes die vlak voor het eind met een prachtig diagonaal schot de eindstand bepaalt op 2-4.
Volgende week speelt sv Enter op Tweede Pinksterdag thuis tegen Hoonhorst.

Uitslagen overige wedstrijden:
Heeten – Davo 4-1
SDOL – Lettele 0-0
Haarle – Broekland 3-1
Zwolle – Holten 0-2 (Holten kampioen)
Hoonhorst – Raalte 1-1
FC Ulu Spor  – Nieuw Heeten