sv Enter heeft donderdagavond de eerste wedstrijd van de bekercompetitie gewonnen. In Goor werd het tegen Twenthe (4e klasse) 1-2. Het was een wedstrijd met twee totaal verschillende helften. In het eerste deel was sv Enter oppermachtig en had geen hand water aan de gastheren. Met rust was de stand dan ook 0-2. Na de thee gaf sv Enter de wedstrijd uit handen en kon Twenthe terugkomen tot 1-2.

Twenthe begon de eerste helft sterk. Veel drang naar voren, druk op de tegenstander en gokken op een snelle treffer. Na zo’n 10 minuten was de brand er echter wel uit bij Twenthe en nam sv Enter het initiatief. De ploeg speelde de bal goed rond, zocht telkens de juiste kleur en kreeg kansen.

Na krap 25 minuten kwam sv Enter dan ook dik verdiend op 0-1. Tim van Otten passeerde binnen de 16 meter een aantal verdedigers die hem vrije doorgang verleenden en voor de keeper maakte Tim geen fout, 0-1.

Twenthe bleef na de treffer passief, liet sv Enter het spel maken en beperkte zich tot het tegenhouden van de bal. In de 30 minuut de 0-2 en het is opnieuw Tim van Otten die als eerste reageert op een foutje van de keeper.
Pas in de 44e minuut de eerste echte kans voor Twenthe, als Remon Oremus een bal compleet verkeerd terugkopt op zijn eigen keeper. De Twenthe spits komt net een pas te kort en dat betekent een 0-2 ruststand.

In de tweede helft komt Twenthe opnieuw fel uit de startblokken. Mike Brinks moet namens sv Enter twee keer ingrijpen. Ook nu is het offensief van Twenthe van korte duur. sv Enter krijgt een aantal 100% kansen en dan komt een oude voetbalwet weer boven. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel.

Stijn Jeurlink maakt in de 62 minuut de 1-2 als hij uit een corner fraai de bal tegen de touwen kopt. Twenthe voelt dat er meer te halen valt en bij sv Enter grossiert men inmiddels in balverlies. De ploeg speelt onsamenhangend, geeft teveel ruimte weg en te vaak gaat de bal naar de tegenpartij.

Joost Olthof komt in de ploeg voor René Nijenhuis en voor Brent Geels komt Thomas Braam in het veld.
Het spel bij sv Enter blijft rommelig, maar Twenthe is voorin ook niet in staat een vuist te maken en het de gasten moeilijk te maken. sv Enter trekt de 1-2 over de streep en speelt zondag de tweede bekerwedstrijd tegen UD Weerselo. UD verloor de eerste wedstrijd voor de beker met 0-6 van De Tukkers.