Duel om de bal, rechts Nieck Slaghekke

sv Enter is in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met een nederlaag begonnen. In Hengevelde werd het 3-2 voor 3e klasser WVV en gezien de spelverhouding was de overwinning ook verdiend. Al in de eerste minuut kreeg WVV een unieke kans, maar Maik Brinks behoedde zijn ploeg voor een snelle achterstand.

WVV was daarna de bovenliggende partij. sv Enter speelde met de rug tegen de eigen 16 meter, en kon de bal moeilijk vasthouden. WVV speelde fel, gunde z’n tegenstander geen rust en zette vroeg druk.
In de 15e minuut een fraaie aanval van sv Enter over meerdere schijven. Via Justin Alink, Nick Derksen en Mart Geels kwam de bal bij de tweede paal, maar Tim van Otten kwam net een schoenmaat tekort.

Niet veel later scoorde WVV de 1-0 door Gijs Pierik die attent reageerde toen sv Enter de bal slecht uit verdedigde. Nog voor rust bepaalde Tom Grobben de stand op 2-0.

Na de thee bracht trainer Gerard Bos een aantal frisse wissels. Jasper Geels, Tim en Nieck Slaghekke en Bas van Otten kwamen binnen de lijnen. sv Enter ving de tegenstander eerder op en hield WVV verder van de eigen goal. WVV had moeite met de speelwijze en werd niet echt meer gevaarlijk. Halverwege de tweede helft maakt Gijs Pierik toch nog de onverwachte 3-0.

In het laatste kwartier nam sv Enter volop risico en de speelwijze had succes. Tim van Otten maakte uit een strafschop de 3-1 nadat Reamon Oremus binnen de 16 meter onderuit werd gelopen. Een paar minuten later opnieuw een 100% kans voor Tim van Otten, maar zijn schot ging rakelings langs.

sv Enter gaf echter wel gas in de laatste tien minuten en uit een corner kopte Nieck Slaghekke de 3-2 snoeihard tegen de touwen. Verder liet WVV het niet komen, eindstand 3-2.