Sv Enter heeft de eerste competitie overwinning binnen. Op eigen veld stond na 90 minuten een eindstand van 1-0 op het scorebord. Een terechte overwinning tegen een uit de vijfde klasse debuterend Vv Hoornhorst dat uitstekend tegenstand bood.

Het was een warme middag op Sportpark de Krompatte, waar zowel vanuit Hoornhorst als uit Enter vele toeschouwers naar toe waren gekomen. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Enter. De gastheren stonden verdedigend goed en kwamen er een aantal keren gevaarlijk door met zeer fraai positiespel. De eerste mogelijkheid was er voor Bent Wolters, maar hij zag zijn inzet gekeerd door de uitstekend spelende keeper van Vv Hoornhorst. Enter speelde met name in het tweede deel van de eerste helft geconcentreerd en de verdiende voorsprong kwam er uiteindelijk ook. Een fantastisch aangesneden corner van Daan Schreijer werd door Bent Wolters binnen gekopt 1-0. In het restant van de eerste helft sloop de onnauwkeurigheid van Enter wat in het spel, met gevolg dat Hoornhorst er een aantal keren gevaarlijk uit kon komen. Gescoord werd er echter niet, ruststand 1-0.

De tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Het warme weer deze middag had zijn invloed op de snelheid van het spel aan beide kanten met gevolg dat het spelbeeld zich voornamelijk afspeelde op het middenveld. Wissels aan Enterse Zijde (Rémon Oremus en Thomas Braam) brachten wat meer gevaar maar Enter was met name aanvallend een aantal keren zeer onnauwkeurig waardoor het tot het einde van de wedstrijd een spannend duel bleef.

Na 94 minuten blies de uitstekend fluitende scheidsrechter Besselink het duel af, waarmee Enter zijn eerste overwinning boekt in de jaargang 2019/2020. Een prima start, welke volgende week een vervolg gegeven moet worden. Dan speelt Enter haar eerste uit-duel van het seizoen, uit bij SDOL in Luttenberg.