In de uitwedstrijd maakte sv Enter het zichzelf onnodig moeilijk. sv Enter was eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar verzuimde dit in doelpunten uit te drukken. Sterker nog, de gastheren kwamen zelfs in de tweede helft op voorsprong, maar sv Enter trok alsnog tijdig de wedstrijd naar zich toe en won verdiend met 2-4 (met dank aan Tim van Otten en Niek Slaghekke).

Nieuw Heeten vinden we inmiddels terug in de onderste helft van de ranglijst. In de regionale derby’s pakt de ploeg onverwachts de nodige punten, maar Nieuw Heeten staat nu derde van onderen en dat zou aan het einde van het seizoen na-competitie betekenen (degradatie of handhaving).

Voor trainer Niek Kleine Toereers blijkbaar een goede reden om voortijdig op te stappen bij de club. De trainer, bezig aan zijn eerste jaar, maakte vrijdag bekend dat hij met onmiddellijke ingang stopt als trainer bij de club.

sv Enter zal zich zondag moeten herstellen van de nederlaag in de uitwedstrijd tegen ABS. In Bathmen verloor sv Enter met 2-1. Tot de 79e minuut was er niets aan de hand maar in de slotfase kreeg de ploeg alsnog twee doelpunten te verwerken.

Trainer Rob Roelofs: “Balen, zoals we vorige week verliezen. De bovenliggende partij, één van de beste wedstrijden van het seizoen en toch nul punten. We vergeten onszelf te belonen en dat gebeurt helaas vaker. Zondag opnieuw een cruciaal duel, een zes punten wedstrijd. Hopelijk valt het nu wel een keer onze kant op, maar dat moeten we ook afdwingen. We gaan uit van onze eigen kracht en uiteraard spelen we voor de winst”.

De wedstrijd op sportpark Krompatte begint om 14.00 uur en staat o.l.v. scheidsrechter Ten Heggeler.

De overige wedstrijden:
Holten – GFC
Broekland – ABS
DAVO – Raalte
Diepenveen – De Gazelle
Hector – Markelo
Haarle – Lettele

De stand: