sv Enter en Broekland zijn voor elkaar een onbekend tegenstander. De gasten bivakkeerden jarenlang in de 5e klasse en maakten in 2014 de overstap naar de 4e klasse. Daar is het inmiddels een vaste waarde geworden en daarbij presteert de ploeg dit jaar boven verwachting, Broekland staat op een keurige 6e plaats met 16 punten uit 9 wedstrijden.

Anderzijds presteert de ploeg nogal wisselvallig. Thuisnederlagen tegen minder geachte tegenstanders, afgewisseld met een 0-1 winst bij ABS (toen nog koploper). Gevaarlijkste man aan de kant van Broekland is Aron Schiphorst. Hij is met 9 treffers op dit moment de topscorer in de 4e klasse G.
Afgelopen weekeinde werd met 2-2 gelijk gespeeld bij Diepenveen.

Dat is overigens aanzienlijk beter als de prestatie van sv Enter. In Holten ging de ploeg met 5-0 ten onder. Een nederlaag op het verkeerde moment, want hierdoor maakt de ploeg een pas op de plaats en blijft het hangen in de middenmoot.

Trainer Rob Roelofs: “De nederlaag tegen Holten hebben we inmiddels weer uit onze hoofden gezet, alle neuzen staan dezelfde kant op en vanaf dinsdag is alles gericht op deze wedstrijd. Tegen Holten geven de wedstrijd te gemakkelijk uit handen, een vervroegde Sinterklaas en dat was niet nodig. Na de snelle achterstand kregen we goede mogelijkheden om de zaak recht te trekken, dat verzuimen we en Holten helpen we in het zadel. We doen het zondag zonder de geblesseerden Mart Dittrich en Justin Alink. De rest is fit en we willen de punten in huis houden”.

Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Van Lune uit Hoge Hexel voor de aftrap.

De overige wedstrijden:
DAVO – GFC
Diepenveen – Holten
Hector – Haarle
Markelo – De Gazelle
Nieuw Heeten – Lettele
Raalte – ABS

De stand: