Voorzitter Jos van Otten ontvangt de KNVB vlag.

sv Enter heeft zaterdagmiddag- en avond het eeuwfeest definitief afgesloten. Dat gebeurde in het clubgebouw ’s middags met een receptie en aansluitend, na het buffet, met een feestavond. Een trotse voorzitter Jos van Otten schetste aan de hand van een Powerpoint presentatie nog eens de hoogte- en dieptepunten van de club, de kampioenschappen, degradaties en successen.

Jos: “Onvergetelijk zijn natuurlijk de kampioenschappen, die blijven je bij. Maar ook de wedstrijden tegen Ajax, met Johan Cruijff op de bank, en de jubileum wedstrijd in 2012 tegen FC Twente, behoren tot de hoogtepunten van de club. Maar bovenal zijn we een gezonde vereniging met veel jeugd, meisjes- en damesvoetbal en bovendien gezegend met heel veel vrijwilligers die wekelijks klaar staan voor de club. We staan midden in de Enterse samenleving en vervullen een belangrijke sociaal- maatschappelijke functie”.

Aansluitend waren er meerdere sprekers, André Bode namens Enter Support, Gerard Libbers, namens de Club van 100 en wethouder ter Keurst. De vertegenwoordiger van de gemeente Wierden overhandigde een cheque van € 500,- aan voorzitter Jos van Otten.

Leo Waller voerde het woord namens de Enterse Sport Federatie en bood een cheque aan van € 100,- De club mag een bestemming zoeken voor het geld en dit moet besteed worden aan een sociaal- maatschappelijk doel in Enter.
Bert Slot bood namens de KNVB een vlag en een cadeau aan.
De uitsmijter was echter voor Erwin Geels en Stefan Schreijer die de receptie afsloten met een conference over het heden en verleden van hun club.