Rick Kamphuis in duel met een Holten speler

sv Enter is weer volledig terug in de race om de felbegeerde titel. Door de 0-5 winst op de koploper heeft sv Enter alles weer in eigen hand en beleven we een ware apotheose in het resterende deel van de competitie. Ruim 1000 toeschouwers zagen dat sv Enter zondagmiddag heer en meester was in de derby. Holten werd op alle fronten afgetroefd. Bij sv Enter was er de wil om te winnen, waren ze uiterst effectief in de afronding, maar bovenal stond er een team in het veld dat voor elkaar wilde knokken.

In de eerste 5 minuten zag het er overigens nog niet naar uit dat sv Enter zou uitlopen naar een monsterscore. Holten begon zeer fel, gunde de tegenstander nauwelijks ruimte en drukte sv Enter terug op de eigenhelft.

Dat betekende wel dat Holten achterin toch wat gaatjes liet vallen en na 4 minuten was het raak. Tim van Otten werd opzichtig neergelegd in de 16 meter en de scheids wees direct naar de stip. René Nijenhuis liet zich het buitenkansje niet ontnemen en dat betekende al vroeg in de wedstrijd de 0-1.

De organisatie was daarna bij Holten zoek, taken werden slecht uitgevoerd en sv Enter kon telkens gevaarlijk worden.
De 0-2 liet dan ook niet lang op zich wachten. Tim van Otten slingerde door de trage defensie van Holten, speelde de keeper uit en zette zijn team na 12 minuten op 0-2.
Ongeloof bij de supporters van beide clubs, zo’n scenario had niemand kunnen voorspellen……

Holten kwam daarna wel wat meer aan het voetballen, sv Enter zakte in en gunde de gastheren het balbezit. Die wisten daar niet echt raad mee, want de meeste aanvallen strandden ter hoogte van de 16 meter en sv Enter kwam nauwelijks in de problemen.

In de 36e minuut een corner voor sv Enter vanaf de linkerkant. De bal zwaait over alles en iedereen heen, en wordt vervolgens hard en laag binnengeschoten door de vrijstaande Nick Derksen. Met een 0-3 stand gaan beide teams de rust in.

Holten begint ook in het tweede deel van de fel aan de wedstrijd, maar kan het hoge tempo niet lang volhouden. sv Enter neemt het initiatief, speelt de bal rustig rond en vindt telkens de vrijstaande man.

In de 56e minuut een corner voor sv Enter vanaf de rechterkant. De bal komt bij de tweede paal en het is Justin Alink die de 0-4 tegen de touwen kopt. sv Enter zit op rozen, komt verdedigend nauwelijks in de problemen en heeft in Maik Brinks een solide sluitpost.

De wedstrijd is dan eigenlijk al lang gespeeld, maar René Nijenhuis schiet zijn ploeg nog wel naar een 0-5 voorsprong.

Trainer Gerard Bos brengt vier frisse spelers binnen de lijnen, Jorn Hodes, Mart Geels, Nieck Slaghekke en Stan Stegeman komen in de ploeg voor Sjoerd Grobbink, René Nijenhuis, Mees ten Broeke en Tim van Otten.

sv Enter speelt de wedstrijd probleemloos uit en viert na afloop feest met de honderden Enterse supporters.
Komende dinsdag speelt sv Enter thuis de inhaalwedstrijd tegen FC Ulu Spor. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Winst betekent in elk geval de tweede periode titel en sv Enter is dan tevens de nieuwe koploper.

Uitslagen overige wedstrijden:
Broekland – SDOL 0-2
Lettele – Nieuw – Heeten 0-0
Raalte – DAVO 5-1
Haarle – Sp. Vroomshoop 4-1
FC Ulu Spor – sv Zwolle 1-2
Hoonhorst – Heeten 1-3