Luchtduel voor het doel van Davo

sv Enter had zondagmiddag geen hand water aan Davo. De teller bleef uiteindelijk steken op 6-0, maar gezien het spelbeeld en de grote hoeveelheid kansen, hadden er vanmiddag gerust dubbele cijfers op het scorebord kunnen staan. De Deventer club werd aan alle kanten overlopen en creëerde zelf één kans in 90 minuten.

Vanaf de aftrap waren de intenties van beide clubs duidelijk. sv Enter op jacht naar doelpunten en Davo die met een handbalverdediging zolang mogelijk de zaak achter dicht wilde houden.

Dat lukte de ploeg dan ook wonderbaarlijk goed. sv Enter kreeg al in de 5e minuut een 100% kans (Tim van Otten), niet veel later een ziedend schot van René Nijenhuis en zo ging het eigenlijk de gehele eerste helft door.

Davo kwam slecht sporadisch over de middenlijn en beperkte zich tot het tegenhouden van de bal. In de 45e minuut kreeg Davo de eerste en ook enige kans van de wedstrijd. Mike Brinks stond iets te ver voor zijn doel, maar kon vervolgens een schot nog ter nauwer nood tot corner verwerken. De rust ging dan ook in met een 0-0 stand.

Na de thee bleef Remon Oremus achter in de kleedkamer en Sjoerd Grobbink verving hem aan de linkerkant. De wissel pakte goed uit want in de 50e minuut brak Sjoerd Grobbink de ban. Met een geweldig schot vanaf zo’n 25 meter liet hij de keeper van Davo kansloos, 1-0.

De organisatie was daarna bij de bezoekers ver te zoeken en in een hoog tempo liep vervolgens de score op, Tim van Otten (2-0), Bas van Otten (3-0) en in de 57e minuut is het René Nijenhuis die zijn ploeg op 4-0 zet.

Eigenlijk was het al lang geen wedstrijd meer, daarvoor was het klassenverschil te groot. Thomas Braam gaat naar de kant en wordt vervangen door Daan Schreijer en Stan Stegeman komt in de ploeg voor Bas van Otten.

Het blijft een eenzijdige wedstrijd met volop kansen voor sv Enter. In de 83e minuut scoort René Nijenhuis met een fraai schoot vanaf de 16 meter de 5-0 en het slotakkoord is voor Nieck Slaghekke. Hij bepaalt de eindstand op 6-0.
Volgende week speelt sv Enter uit tegen koploper Haarle.

Uitslagen overige wedstrijden:
SDOL – Holten 0-2
Raalte – FC Ulu Spor 8-1
Nieuw Heeten – Lettele 0-2
Sp. Vroomshoop – Haarle 1-6
sv Zwolle – Heeten 0-1
Hoonhorst – Broekland 2-0