Thomas Roetgering scoorde twee keer.

De laatste thuisoverwinning voor sv Enter was op 19 maart (5-1 tegen de Lap). Zondagmiddag was er dan toch eindelijk weer wat te vieren op Krompatte. Een zwaarbevochten 4-2 overwinning op kampioenskandidaat DTC ’07. sv Enter is weliswaar uitgeschakeld voor een prijs, maar deed z’n sportieve plicht en houdt daardoor de strijd om het kampioenschap spannend. Het biertje na afloop liet zich dan ook goed smaken….

Trainer Gerard Bos gunde jonge Thomas Roetgering een basisplaats op het middenveld en zal daar achteraf geen spijt van hebben. Thomas scoorde twee keer en had daardoor een belangrijk aandeel in de zege.

Vanaf de aftrap werd het een aantrekkelijke wedstrijd, met twee ploegen die voor de winst gingen. Dat leverde in de 5e minuut al een kans op voor Brent geels maar hij zag zijn schot voorlangs gaan.
In de 12e minuut komen de bezoekers echter op 0-1 als Jelco Nijhuis uit een afgeslagen corner scoort.
sv Enter neemt daarna het initiatief, speelt vol op de aanval en trekt in de 22e minuut de score weer gelijk. Het is Thomas Roetgering die uit een snelle aanval over de linkerkant scoort, 1-1.

De organisatie is daarna zoek bij DTC ’07 en de gastheren profiteren want twee minuten later is het al 2-1 door een fraai doelpunt van Stan Stegeman.
In de 35e minuut komen de gasten alsnog op 2-2 door een doelpunt van Wout Groeneveld die profiteert van een moment van onoplettendheid in de defensie van sv Enter, 2-2.
Nog voor de rust komt sv Enter weer op voorsprong en het is Thomas Roetgering die tekent voor zijn tweede doelpunt, 3-2 en rust.

Na de thee gaat het duel gelijk op en DTC ’07 speelt ook nu weer vol op de aanval. Sv Enter ontsnapt een paar keer, maar is ook zelf gevaarlijk en ziet dat Collin Oremus op de paal kopt.
Brent Geels gaat naar de kant en Sjoerd Grobbink komt in de ploeg. In de 82e minuut valt de beslissing. Tim van Otten wordt neergelegd in de 16 meter en dat betekent strafschop en de keeper van DTC ’07 kan voortijdig onder de douche.


Mees ten Broeke is trefzeker vanaf de stip en dat betekent 4-2. De gasten dringen nog wel aan, maar sv Enter geeft geen krimp en wint met 4-2. DTC ’07 dus nog geen kampioen en KNVB bestuurder Ate Brunnekreef kan weer met de medailles huiswaarts.
Op 14 mei speelt sv Enter thuis tegen Almelo. De laatste wedstrijd is op 21 mei uit tegen De Lutte.

De uitslagen:
Manderveen – UD 1-5
La Première – Sp. Vroomshoop 2-7
Sp. Overdinkel – de Lutte 2-3
Borne – Almelo 2-1
LSV – KOSC 0-1