Mees ten Broeke in duel met een UD speler.

Na drie overwinningen op rij, leed sv Enter zondagmiddag een pijnlijke en onnodige nederlaag bij UD in Weerselo. Het werd 3-1, maar op basis van het spelbeeld in de gehele wedstrijd, had sv Enter wel een punt verdiend. UD was echter met name in de tweede helft erg slagvaardig en profiteerde gretig van de ruimte die sv Enter achterin weg gaf.

Na de aftrap op Sportpark Echelpoel was UD aanvankelijk de betere ploeg, maar gaandeweg nam sv Enter het initiatief over. Overigens na zo’n 10 minuten hield iedereen bij sv Enter de adem in, toen keeper Mike Brinks een forse overtreding maakte buiten de 16 meter. De scheidsrechter hield het echter bij geel, maar had ook zomaar rood kunnen trekken.

sv Enter bouwde een veldoverwicht op en dat resulteerde in de 20e minuut in de 0-1. Een voorzet van Arno Slagers werd ingekopt door Tim van Otten. De nipte voorsprong stond niet lang op het scorebord want in de 31e minuut maakte Bas Bekhuis de gelijkmaker, 1-1.
Remon Oremus en Mees ten Broeke kwamen in de ploeg voor Nick Derksen en Stan Stegeman.
Rust 1-1.

In het tweede deel kwam sv Enter goed uit de kleedkamer en Collin Oremus kreeg in de 47e minuut al een prima kans, maar hij zag zijn inzet gekeerd door de keeper.

In de 56e minuut een 100% kans voor Tim van Otten. Hij doet eigenlijk alles goed, omspeelt de keeper maar ziet uiteindelijk dat zijn inzet van de doellijn wordt gehaald. Het had het keerpunt kunnen zijn in de wedstrijd, maar UD werd daarna steeds gevaarlijker in de counter.

In de 60e minuut is het Jim Oude Lashof die zijn ploeg op 2-1 zet. Het is tegen de veldverhouding in, maar UD laat zien dat het niet veel kansen nodig heeft.

sv Enter gaat daarna nog aanvallender spelen en verzuimd daarbij om voldoende mensen op de eigen helft te houden. Ook nu profiteert UD en het wordt zo waar 3-1.

Thomas Roetgering en Wout Brinks komen in de ploeg, maar UD komt in het resterende deel van de wedstrijd niet echt meer in de problemen en het blijft bij een geflatteerde 3-1 overwinning.
Daarmede zijn de kansen op een 1e periode titel  verkeken gezien de uitslagen op de andere velden. DTC ’07 heeft hier de beste papieren als koploper.
Volgende week speelt sv Enter thuis tegen Sp. Vroomshoop.

Uitslagen overige wedstrijden:
sv Almelo – LSV afgelast
Sp. Vroomshoop – Sp. Overdinkel 0-2
Manderveen – La première 1-0
DTC ’07 – Borne 5-1
De Lutte – KOSC 1-1