Doelpunt Collin Oremus.

Het laatste sprankje hoop op een prijs aan het einde van het seizoen is zondagmiddag grotendeels verdwenen. Door de 4-3 nederlaag bij laagvlieger Sportlust Vroomshoop lijkt het seizoen voor de formatie van Gerard Bos eigenlijk wel voorbij. En opnieuw een nederlaag op natuurgras, net zoals bij Manderveen en DTC ’07. Sportlust pakte z’n punten op basis van een flink portie werklust, gooide de nodige fysiek in de strijd en knokte bovendien voor klassenbehoud.

sv Enter begon overigens goed aan de wedstrijd. De gastheren moesten in het eerste 10 minuten terug op de eigen helft, en beperkten zich tot het tegenhouden van de bal. De spelopvatting van Sportlust was snel duidelijk, elke bal hard en hoog naar voren en hopen dat ze er voorin raad mee weten.

In de 13e minuut is het raak voor Sportlust. Een vrije trap van ruim 20 meter wordt door Allard Hankamp in de kruising geschoten, 1-0.

Daar kwam nog eens bij dat Bent Wolters met een hamstring blessure naar de kant moest. Stan Stegeman kwam voor hem in de ploeg.
De strijd golfde daarna op en neer tot de 35e minuut. sv Enter was met iets teveel mensen voorin en in een snelle counter was het Tim Spoor die 2-0 maakte.
sv Enter speelt daarna nog meer op de aanval en met succes. In de 41e minuut kopt Collin Oremus raak vanuit een voorzet. Het is 2-1 en dat is tevens de ruststand.

In de tweede helft dezelfde spelers bij sv Enter. Niet veel later komt Sjoerd Grobbink in het veld voor Wout Brinks. Het tempo gaat omhoog en sv Enter komt zowaar op 2-2 door een eigen doelpunt.

sv Enter vergist zich echter in de veerkracht van Sportlust want vijf minuten later is de stand al weer 3-2. Door een rake strafschop, na een duwtje van een sv Enter speler, komt Sportlust opnieuw op voorsprong.
Thomas Roetgering komt in de ploeg voor Thomas Braam. De overtuiging ontbreekt echter bij sv Enter, teveel balverlies, duels gaan verloren en te vaak de bal naar de verkeerde kleur. Sportlust komt op 4-2 in de 80e minuut.

sv Enter dringt daarna nog wel aan en krijgt in de 98e minuut nog een strafschop. Sjoerd Grobbink zet de 4-3 op het scorebord en dat is tevens de eindstand.
Volgende week speelt sv Enter thuis tegen koploper DTC ’07.

De overige uitslagen:
UD – La Première 6-0
Manderveen – LSV 1-3
Almelo – KOSC 1-3
De Lutte – Borne 3-3
DTC ’07 – Sp. Overdinkel 1-0