sv Enter kwam zondagmiddag met een 3-0 nederlaag terug uit Diepenveen. De koploper in de 4e klasse G was effectiever in de afronding, mocht ook niet klagen over het nodige geluk en had op beslissende momenten de scheidsrechter op z’n hand. De winst was weliswaar verdiend, maar kwam moeizaam tot stand.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Veel spelers achter de bal en niet het risico lopen om al in de openingsfase tegen een doelpunt aan te lopen.

In de 14e minuut was Bent Wolters dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet ging over het doel. Diepenveen had daarna meer balbezit, was met name over de buitenkanten gevaarlijk, maar had een strafschop nodig om de score te openen.

In de 35e minuut gaf de warrig leidende scheidsrechter tot verbazing van vriend en vijand een strafschop, nadat een speler van Diepenveen wel heel gretig naar het kunstgras ging.
Jack Vunderink zette zich namens Diepenveen achter de bal en dat betekende 1-0. Tot de rust gebeurde er niet veel meer en dat betekende halverwege een 1-0 stand.

Na de thee moest Jasper Geels al in de 47e minuut ingrijpen en redde hij geweldig. sv Enter voetbalde echter t.o.v. de eerste helft beduidend beter, de ploeg kreeg kansen, was gretiger, werkte keihard en had een aantal keren pech voor de goal van Diepenveen.

In de 65e minuut trof René Nijenhuis met een hard schot de paal, maar vijf minuten later was het Diepenveen die uit een vrije trap de paal troffen. Met de 1-0 op het scorebord bleef sv Enter verwoed op jacht gaan naar de gelijkmaker. Trainer Rob Roelofs bracht met Brent Geels een extra aanvaller en Justin Alink ging naar de kant.

In het laatste kwartier speelde sv Enter achterin één op één, en daardoor werden de ruimtes wel erg groot tussen de linies. Diepenveen profiteerde, en counterde naar een 2-0 door een doelpunt van Justin Boswinkel. De gastheren gooiden vervolgens de wedstrijd in het slot, elf man op de eigen helft en gokken op de counter.


In de laatste seconden van de wedstrijd werd het zowaar nog 3-0. Aanvankelijk floot de scheidsrechter voor een doelpunt, vervolgens wees hij naar de stip en Jack Vunderink kon aanleggen voor zijn tweede treffer vanaf de stip, 3-0.

Volgende week maandag (Tweede Paasdag) speelt sv Enter uit tegen Broekland.

Uitslagen overige wedstrijden:
Raalte – Haarle 0-2
Davo – Holten 1-1
Hector – GFC 0-2
Markelo – Lettele 4-1
Nieuw Heeten – Broekland 1-5