De strafschop komt eraan....

Bijna plichtsmatig rolde sv Enter zondagmiddag Almelo op. De gasten werden op een 5-0 nederlaag getrakteerd en mochten blij zijn dat het daarbij bleef. sv Enter had geen hand water aan Almelo en met name in het tweede deel was het klasseverschil wel erg groot. Almelo kan zich gaan opmaken voor de na-competitie, maar zal sowieso stoppen met het zondagvoetbal. Volgend seizoen begint de club op zaterdag.

Al na 3 minuten kreeg sv Enter, met Sjoerd Grobbink in de basis,  een uitgelezen kans om de score te openen. Tim van Otten werd neergelegd binnen de 16 meter en dat betekende 11 meter. Mees ten Broeke verzuimde te scoren vanaf de stip, de bal werd gestopt.
Het bleek uitstel van executie. sv Enter bleef voetballen in een hoog tempo en grossierde in kansen.

Pas in de 42e minuut was het raak. Dit keer is Mees ten Broeke wel doeltreffend als hij vanaf  de rand 16 meter snoeihard raak schiet en de keeper is nu wel kansloos. Rust.

Na de thee dezelfde spelers bij sv Enter binnen de lijnen. Het tempo ging echter wel omhoog en Almelo verdedigde met de rug tegen de eigen 16 meter. In de 55e minuut gaat Thomas Roetgering naar de kant en Jorn Hodes komt in het veld.

Het vizier is aanvankelijk nog niet scherp bij sv Enter en Tim van Otten en Brent Geels krijgen 100% kansen.
In de 71e minuut komt sv Enter op 2-0. Sjoerd Grobbink pikt de bal op ter hoogte van de middenlijn, gaat in één streep richting keeper en schuift het leer beheerst in de korte hoek, 2-0.

Daarmede is de weerstand bij de gasten ook wel gebroken. In de 80e minuut scoort Tim van Otten de 3-0 en een paar minuten later staat de 4-0 op het scorebord door invaller Wout Brinks.
Het slotakkoord is voor Brent Geels die de eindstand bepaalt op 5-0.
sv Enter valt dit jaar buiten de prijzen en speelt volgende week de laatste wedstrijd uit tegen De Lutte.
DTC ’07 won en kan zich opmaken voor het kampioenschap volgende week in de thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde Lap..

De overige uitslagen:
UD – Sp. Vroomshoop 4-1
Manderveen – DTC ’07 1-6
Lap – De Lutte 0-2
Sp. Overdinkel – KOSC 0-3
Borne – LSV 2-1