Rick Kamphuis in duel met een tegenstander.

sv Enter leed zondagmiddag de tweede thuisnederlaag van dit seizoen. Op Krompatte stapte Sp. Overdinkel na 90 minuten met een 1-2 overwinning van veld. Die stand was al bij de rust bereikt. De druiven waren zuur voor sv Enter, temeer de ploeg in de tweede helft zich tevergeefs kapot liep op de compacte en stugge defensie van Sp. Overdinkel en waar de keeper uitgroeide tot beste man van het veld.

De tactiek van de bezoekers was vanaf de aftrap eigenlijk wel duidelijk. De tegenstander zo’n 10 meter voor de eigen 16 meter opvangen, zorgen dat je in balbezit komt en dan met de counter de bewegelijke en snelle spitsen zoeken. Die spelopvatting is weliswaar niet de fraaiste maar was zondagmiddag wel uiterst effectief.

sv Enter kwam overigens wel na 6 minuten op 1-0. Een corner werd niet goed weggewerkt en het was Daan Schreijer die de bal oppikte en vanaf zo’n 16 meter hard en zuiver raak schoot.

De voorsprong stond niet lang op het scorebord want in de 12e minuut kwamen de bezoekers al langszij. Jasper Geels (hij keepte voor de geblesseerde Mike Brinks) legde de spits wat al te opzichtig tegen de grond en dat betekende 11 meter. Dion Groener tekende vervolgens voor de gelijkmaker.

Sp. Overdinkel bleef het zelfde spelletje spelen, gunde sv Enter de bal, zakte in en was gevaarlijk in de omschakeling. In de 18e minuut was het opnieuw raak als Jesse Schipper de 1-2 binnen schiet.

Nick Derksen verlaat daarna geblesseerd het veld en Bent Wolters komt binnen de lijnen.
Rust 1-2.

sv Enter komt na de thee gedreven uit de kleedkamer. De ploeg speelt vol op de aanval, neemt daarbij ook wel wat risico, maar Rick Kamphuis speelt een ijzersterke wedstrijd en loopt alle gaten dicht.

Sp. Overdinkel posteert nog meer eigen mensen rondom de 16 meter en met een handbalverdediging vangen ze de tegenstander op. Kansen zijn er voor Bent Wolters, Jorn Hodes en Tim van Otten, maar met het nodige kunst en vliegwerk blijft de stand 1-2.

Daan Schreijer gaat naar de kant en wordt vervangen door Thomas Roetgering.
In de 78e minuut commotie als de scheidsrechter een doelpunt afkeurt na een vlagsignaal. Als de stof is gaan liggen zet sv Enter nogmaals aan voor een slotoffensief. Arno Slagers wordt gewisseld voor Wout Brinks.

Sp. Overdinkel overleeft een stormvloed van kansen en stapt uiteindelijk als winnaar en meest gelukkige van het veld.
Volgende week speelt sv Enter uit tegen LSV in Lonneker.

De overige uitslagen:
Sp. Vroomshoop – De Lutte 0-5
UD – Almelo 3-0
Manderveen – KOSC 0-5
La Première – Borne 2-1
DTC ’07 – LSV 0-1