Tim van Otten scoorde de gelijkmaker.

sv Enter stond zondagmiddag na 90 minuten met lege handen. In de uitwedstrijd bij Broekland werd het 4-2 en gezien het spelbeeld was daar ook weinig op af te dingen. De gastheren waren feller, zeer effectief in de afronding en het ontbrak hun bovendien ook niet aan enig geluk.

Beide ploegen begonnen behoudend aan de wedstrijd. Veel spelers achter de bal, de ruimtes klein houden en de risico’s beperken.
Broekland kreeg na zo’n 5 minuten al wel een kans, maar de bal ging tot opluchting van alles en iedereen bij sv Enter, voorlangs.

De bedoelingen van Broekland werden echter al wel snel duidelijk. De bal zo snel mogelijk voorin brengen, het middenveld overslaan en gokken op de balvaste spits of de snelle buitenspelers.

Een spelopvatting waar de defensie van sv Enter het moeilijk mee had. De gasten hadden weliswaar het meeste balbezit, maar de ruimtes waren achterin te groot en er lag teveel ruimte achter de laatste linie.
In de 20e minuut kwam Broekland dan ook op 1-0. Een snelle counter over links en het was Stef Beldman die de voorzet beheerst en fraai binnenschoot.

sv Enter bleef ook daarna de meest aanvallende ploeg, maar leed met name op het middenveld te vaak balverlies. In de omschakeling was Broekland telkens gevaarlijk, maar doelpunten bleven uit.

In de 32e minuut was het wel raak. Tim van Otten reageert alert op de rand van de 5 meter en schiet de gelijkmaker binnen, 1-1.

Lang staat de 1-1 niet op het scorebord want in de 33e minuut is het Stan Jansen die profiteert van wanorde in de defensie bij sv Enter en dat betekent 2-1.

Opnieuw zet sv Enter aan voor de gelijkmaker. De ploeg neemt risico’s, teveel spelers vergeten hun verdedigende taak en vlak voor rust scoort Stan Jansen zijn tweede treffer, 3-1. Rust.

Na de thee dezelfde spelers bij sv Enter in het veld en ook het spelbeeld is onveranderd. Broekland leunt achterover, gunt sv Enter de bal en gokt op de counter.
In de 60e minuut komt sv Enter echter wel op 3-2. Tim van Otten wordt neergelegd binnen de 16 meter en scheidsrechter Voppen wijst resoluut naar de stip.


René Nijenhuis zet zijn ploeg op 3-2. Ook nu is de stand van korte duur want twee minuten later is de marge al weer op twee treffers. Een corner wordt onvoldoende weggewerkt en Marco Simons haalt hard uit, 4-2.

Tim en Nieck Slaghekke komen in de ploeg voor Sjoerd Grobbink en Brent Geels en niet veel later komt ook Mart Geels binnen de lijnen.
Er komt echter geen ommekeer in de wedstrijd. sv Enter dringt wel aan, schuift een mannetje door en speelt achter één op één.
Broekland posteert acht man rondom de 16 meter en geeft niets meer weg en trekt de drie punten over de streep.
sv Enter verliest met 4-2 en speelt volgende week thuis tegen DAVO.

Uitslagen overige wedstrijden:
Holten – Nieuw Heeten 1-1
DAVO – Raalte 2-3
Heeten – Hoonhorst 3-0
Lettele – SDOL 1-2
Haarle – sv Zwolle 3-0
FC Ulu Spor – Sp. Vroomshoop 2-3