De gelijkmaker is in de maak, links Mart Geels.

Een enerverende en doelpuntrijke wedstrijd zondagmiddag op sportpark Krompatte. Uiteindelijk trok sv Enter aan het kortste eind en gingen de bezoekers met drie punten terug naar Weerselo. Een overwinning die pas in de slotminuten tot stand kwam en die gezien de grote hoeveelheid kansen van sv Enter absoluut niet nodig was.

Feit is wel dat sv Enter niet goed aan de wedstrijd begon. Deze was nog maar amper twee minuten oud, toen UD al op 0-1 kwam. Een aanval over de linkerkant  en het is Rens Lubben die namens de gasten als snelste reageert en feilloos de 0-1 binnenschuift.

sv Enter pakt daarna de draad weer op, trekt met veel spelers ten aanval en dat resulteert na 9 minuten in de enigszins gelukkige gelijkmaker. Het eigen doelpunt van UD kan eigenlijk op het conto van Mart Geels worden geschreven, die met zijn actie de 1-1 inleidde.

De wedstrijd werd daarna rommelig, te vaak ging aan beide kanten de bal naar de verkeerde kleur, maar dat leverde vaak wel vermakelijke situaties op en kansen voor beide ploegen. In de 38e minuut treft Bas van Otten nog wel de paal maar dat is tevens het laatste wapenfeit voor rust, stand 1-1.

Na de thee dezelfde spelers bij sv Enter binnen de lijnen. Ook het spelbeeld verandert weinig, twee opportunistisch spelende ploegen die vol op de aanval spelen. Al direct na rust de vermeende voorsprong voor UD, maar na het vlagsignaal keurt de scheidsrechter het doelpunt alsnog af… hoewel ze daar bij de gasten absoluut anders over dachten.

Het is uitstel van executie want in de 49e minuut komt UD alsnog op 1-2 door een strafschop van Rick Zwiers. De wedstrijd golft op en neer, sv Enter heeft weliswaar een licht veldoverwicht de counters van de gasten zijn met name door de bewegelijke spits Wouter Plegt gevaarlijk.

In de 57e minuut de gelijkmaker als Nick Derksen (hij speelde opnieuw een sterke wedstrijd) over links goed doorgaat en tijdig de bal voorgeeft. Tim van Otten hoeft de bal slechts binnen te tikken, 2-2.

Nieck Slaghekke en Sjoerd Grobbink komen in de ploeg voor Tim Slaghekke en Arno Slagers.
In het laatste kwartier gaan beide ploegen vol voor de winst. De ruimtes worden steeds groter en sv Enter krijgt een paar 100% kansen. Nieck Slaghekke raakt de paal en Tim van Otten is net een moment niet scherp genoeg voor de goal.

Het doelpunt valt aan de andere kant als sv Enter na een vrije trap de bal niet weg krijgt en Jurgen Harperink uit een onoverzichtelijk situatie raak schiet. Het is tevens het winnende doelpunt en dat betekent dat beide ploeg nu drie punten hebben.
De Tukkers wonnen zondagmiddag met 3-0 van Twenthe en hebben zes punten. Komende zondag is op sportpark de laatste wedstrijd. sv Enter ontvangt dan op Krompatte De Tukkers.