Rick Kamphuis in duel met een DTC '07 speler.

sv Enter zit in een neerwaartse spiraal. Zondagmiddag ging de ploeg met maar liefst 4-0 onderuit bij DTC ’07. sv Enter kwam op het zware gras van DTC ’07 tekort tegen een hard werkende thuisploeg. DTC ’07 kon duidelijk beter omgaan met de omstandigheden en de 4-0 was weliswaar geflatteerd, maar de overwinning niet onverdiend.

Vanaf de aftrap werd het een boeiende wedstrijd in een hoog tempo. DTC ’07 zakte in en liet sv Enter het initiatief. In de 9e minuut een prima kans als voorzet van Tim van Otten voorlangs gaat en Jorn Hodes net een pas te laat is.

Niet veel later een hard schot van Stan Stegeman, maar zijn inzet wordt gekeerd door de keeper.
DTC ’07 is met name in de counter gevaarlijk, en de beide bewegelijke spitsen bezorgen de achterhoede van sv Enter af en toe handen vol werk. sv Enter verzuimd echter te scoren en volgens een oude voetbalwet doet de tegenpartij het dan wel.

Dat gebeurde in de 36e minuut. David Westerhof wringt zich langs twee verdedigers en laat Mike Brinks kansloos, 0-1. Rust

In de tweede helft dezelfde spelers bij sv Enter. DTC ’07 speelt wat verder van de eigen goal af, stoort al op de andere helft de opbouw van sv Enter en werkt zich een slag in de ronde. sv Enter heeft duidelijk moeite met het fysieke spel van de tegenstander, die het duel absoluut niet schuwen.

Trainer Gerard Bos brengt in de loop van de tweede helft drie nieuwe spelers. Collin Oremus, Wout Brinks en Daan Schreijer komen in het veld voor Nick Derksen, Jorn Hodes en Stan Stegeman.
sv Enter strijdt voor wat het waard is, gooit telkens weer de bal naar voren, maar de afvallende bal is te vaak een prooi voor DTC ’07, die in de counter gevaarlijk blijven. Mees ten Broeke schiet op de lat en een greintje geluk ontbreekt bij sv Enter.

Tegen het einde van de wedstrijd valt de beslissing. Binnen vijf minuten scoren de gastheren drie keer, waarvan één uit een strafschop. Met een 4-0 nederlaag stapt sv Enter van het veld. Door de overwinning is DTC ’07 weer de nieuwe koploper, door het gelijke spel van UD afgelopen zaterdag tegen Manderveen, 0-0.
Komende zondag speelt sv Enter thuis tegen De Lutte.

De overige uitslagen:
KOSC – LSV  2-0
Almelo – Borne 4-4
De Lutte – Sportclub Overdinkel 2-1
Sportlust Vroomshoop – La Première 3-2
UD – Manderveen 0-0