Henk Spenkelink en Raymond Slag

Zondag a.s. wordt op het stratencircuit “De Krompatte”, voor de achtste keer een Supermoto wedstrijd georganiseerd door de Enterse Motor Club (EMC). Vanwege corona was er de afgelopen twee jaren geen Supermoto, maar dit jaar kan de gaskraan weer opengedraaid worden. Om de rijders een extra gelegenheid te geven om te trainen en de baan te leren kennen is er ook nu weer een extra training op de zaterdagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Op zondagmorgen worden eerst de kwalificatie trainingen verreden waarna aansluitend de wedstrijden beginnen.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. Er zijn drie BeNeCup klassen, de snelle rijders, met een internationaal startbewijs, rijden in de klasse Inters, daaronder is er de klasse Euro’s en dan nog de klasse Nationaal.

Naast de BeNeCup klassen is er weer een EMC Klasse.  De deelnemers in de EMC-klasse crossen normaal gesproken met hun enduro of crossmotor door het zand. Deze klasse rijdt alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk.

De vrije training op zaterdagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur is gratis toegankelijk. Op zondag 17 juni is de entree € 6,- maar is de toegang tot 16 jaar gratis.
Informatie is ook te vinden op: www.entersemotorclub.nl