Afgelopen zaterdag stond de gehele dag, volledig in het teken van dans voor de dansafdeling van Raduga. In de ochtend nam het Demoteam t/m 16 jaar deel aan de voorronde van het NK Jazzdans te Twello. Zij kwamen uit in de categorie B t/m 16 jaar, en werden gejureerd op de onderdelen choreografie, uitvoering en dansant.

Doreen Weyers: “Het was alweer enkele jaren geleden dat Raduga deelnam aan de officiële wedstrijden en voor enkele meiden uit deze groep was het zelfs de allereerste wedstrijd. Na een mooi optreden en een spannende wedstrijdochtend kwam het verlossende woord bij de prijsuitreiking, de groep heeft een hele nette tweede plaats behaald”.

Na de ochtendwedstrijd werden in dezelfde sporthal te Twello nog twee Dance2’s georganiseerd, dit zijn, net als de voorrondes van het NK, dansevenementen van de KNGU, maar bij Dance2 staat het show- en theaterelement voorop en is er geen wedstrijdsfeer.

Wel worden er Dance2 Awards uitgereikt aan groepen die opvallen en eruit springen tijdens de voorstelling. Aan beide Dance2’s namen groepen van Raduga deel.

Tijdens het middagprogramma ontving de kleuterdansgroep een Dance2Demo Award met hun dans ‘Druppels’! Doreen: “De jury vond de dans goed op niveau, een echte kleuter- kinderdans met een duidelijk thema die heel overtuigend werd uitgevoerd door de meisjes van 3 t/m 5 jaar.

In het avondprogramma werd er een Dance2Impress Award uitgereikt aan nóg een groep van Raduga. Groep 3/4 viel op met de dans ‘Als de bel gaat’, de jury vond dat het thema in de dans leuk was neergezet door gebruik van decor, attributen en de choreografie.
Maar wat vooral opviel was het plezier en de lef die de meiden uitstraalden tijdens de dans”.