Enter Vooruit pakte zaterdagmiddag een belangrijke overwinning op sportpark de Groene Velden in Veenendaal. Tegen De Merino’s werd het 2-3 en gezien het spelbeeld was de overwinning verdiend. Op een stormachtig veld was voetbal eigenlijk onmogelijk, maar Enter Vooruit kon het beste omgaan met de weersomstandigheden.

EV kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een vrije trap van Marco ter Weel kwam uiteindelijk bij Jesse Pultrum, hij zag in een oogopslag de vrijstaande Wout Velten en hij maakte beheerst de 0-1.
EV was na de vroege voorsprong de beste ploeg. Achterin stond de defensie goed met in  het centrum Mathijs Rozemuller en  Niels Getkate. De Merino’s waren voorin onmachtig  en EV kreeg kansen (Henri Knol en Ron Smit). Rust 0-1.

Na de thee kende EV een droomstart want na amper een minuut spelen was het Jesse Pultrum die de 0-2 op het scorebord zette. EV bleef daarna de betere ploeg, hield De Merino’s ver van de eigen goal en was telkens in de counter gevaarlijk.

Wout Velten zorgde ook voor de beslissing in de wedstrijd als hij na een ingooi de keeper met een boogbal passeert en via de onderkant van de lat in het doel ziet verdwijnen, 0-3.

De Merino’s gooien vervolgens alles op de aanval en hebben dan ook nog de scheids op hun hand. Het is Joop de Bruin die met twee benutte strafschoppen in blessuretijd nog wel voor de 2-3 zorgt, maar daar blijft het bij.
Enter Vooruit wint dik verdiend met 2-3.
Volgende week speelt Enter Vooruit thuis tegen DOS ’37.

Uitslagen van de overige wedstrijden:
Hierden – NSC 3-2
DOS ’37 – Go Ahead Kampen 0-0
KHC – Ede  0-2
Nunspeet – Bennekom 0-4
Scherpenzeel – Dronten 3-2
Barneveld – DZC 1-1

De stand: